Ráj protihlukových stěn. Nový obchvat Krnova se otevřel řidičům. Zatím se jezdí 50 km/h

Obchvat Krnova (I/57). Pramen: ŘSDObchvat Krnova (I/57). Pramen: ŘSD

Kvůli změně některých částí nabrala výstavba zpoždění, původně se měla stříhat páska už letos v únoru.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) včera po čtyřech letech výstavby spustilo zkušební provoz na severovýchodním obchvatu Krnova. Novostavba silnice I/57 začala sloužit řidičům v odpoledních hodinách.

Hlavní trasa krnovského obchvatu měří 7,8 kilometru, z toho na 3,6 kilometru jsou protihlukové stěny. Zajímavostí jsou i dlouhé estakády o délce přes 800 metrů. Podle šéfa ŘSD Radka Mátla šlo o jednu z největších staveb „svého druhu“ v České republice.

Mapa obchvatu Krnova. Foto: ŘSD

Mapa obchvatu Krnova. Foto: ŘSD

Během provizorního režimu dopravy budou dále probíhat dokončovací práce. „I proto je zatím omezená maximální povolená rychlost na 50 km/h,“ uvedl Mátl. Úplné dokončení a zvýšení rychlosti je naplánováno na prosinec.

Obchvat, který staví sdružení firem Silnice.CZ a řecké Aktor Ate, má ulehčit dopravě v Krnově, kudy dosud denně jezdily tisíce aut. Zároveň se má na vytížené silnici snížit nehodovost. Cena dle smlouvy vychází na 949 milionů Kč bez DPH.

Kvůli změně některých částí nabrala výstavba zpoždění, původně se měla stříhat páska už letos v únoru.

Obchvat Krnova (I/57). Pramen: ŘSDObchvat Krnova (I/57). Pramen: ŘSDObchvat Krnova (I/57). Pramen: ŘSDObchvat Krnova (I/57). Pramen: ŘSD
Tagy I/57 obchvat Krnova ŘSD
44 komentářů