Railway Capital vypraví osobní vlak z Tábora na Hlubokou. Využije nemanickou spojku.

Bratři z Rumunska: lokomotivy Faur 748.536-0 (r. 1981) a 748.535 (r. 1980) Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářBratři z Rumunska: lokomotivy Faur 748.536-0 (r. 1981) a 748.535 (r. 1980) Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Po zřídka využívané nemanické spojce pojede v sobotu výjimečně osobní vlak. Poveze děti do Zoo.

Zajímavý železniční úkaz bude v sobotu k vidění na severním okraji Českých Budějovic. Po zdejší zřídka využívané nemanické spojce, která propojuje táborskou trať (220) a strakonickou trať (190), pojede vlak s cestujícími. Spojka přitom slouží výhradně nákladní dopravě a správcům železnice.

Takzvaný Kočárkový expres vypraví z Tábora (v 9:40) společnost Railway Capital (RC). Láká především cestující s dětmi, neboť cílem je Zoo v Hluboké nad Vltavou, která leží necelý kilometr od nádraží.

Vlak sestavený z rumunské lokomotivy Faur a dvou „Balmů“ obslouží i Tábor-Čápův Dvůr, Sezimovo Ústí, Planou nad Lužnicí, Soběslav, Veselí nad Lužnicí, Hlubokou-Zámostí a Hlubokou nad Vltavou. Společnost upozorňuje, že vynechá České Budějovice, což bude možné právě díky využití nemanické spojky.

„Byl to okamžitý nápad. Z našeho směru je zoologická zahrada v Hluboké nad Vltavou veřejnou dopravou špatně dostupná, což rodičům komplikuje její návštěvu. Proto nás napadlo zbavit je starostí s dopravou a využít právě nemanickou spojku,“ uvedl majitel RC Jan Šatava, jehož firma má základnu v bývalém Křižíkově depu v Táboře.

Jízdenky se budou prodávat ve vlaku, rezervace je možná na info@railwaycapital.cz proti záloze. Více informací je na stránkách firmy.

Tagy Faur nemanická spojka Railway Capital Zoo Hluboká nad Vltavou
52 komentářů