Qatar Airways nalakovaly Boeing 777-300ER do retro nátěru, připomíná čtvrtstoletí dopravce

Retro nátěr Boeingu 777-300ER. Foto: Qatar AirwaysRetro nátěr Boeingu 777-300ER. Foto: Qatar Airways

Katarský dopravce létá ještě se stejným typem letadla připomínajícím fotbalový šampionát.

Letecká společnost Qatar Airways minulý týden zařadila do provozu další letadlo ve speciálním nátěru. Boeing 777-300ER dostal lak v podobě, v jaké dopravce před 25 lety začínal svůj provoz.

Speciální nátěr získalo letadlo registrace A7-BAC, jako první se objevil na lince z Dauhá do Paříže. Dopravce už loni představil stejný typ letadla v laku připomínající letos plánovaný fotbalový šampionát. Ten si místní vláda podle žaloby FBI uplatila u fotbalových funkcionářů FIFA.

Nový lak získal Boeing v Toulouse. Ve stejném městě v jiné lakovně v závodu společnosti Airbus probíhalo i lakování letadel A350. Kvůli problémům s kvalitou laku mezi výrobcem a dopravcem začal velký spor, který řeší londýnský soud.

Šéf aerolinek Akbar Al Baker uvedl, že nový nátěr má připomenout velký pokrok, kterého dopravce za čtvrt století dosáhl. Původně regionální dopravce dnes patří k největším hráčům v dálkové dopravě, obsluhuje 140 různých letišť včetně Prahy.

Retro nátěr Boeingu 777-300ER. Foto: Qatar AirwaysRetro nátěr Boeingu 777-300ER. Foto: Qatar AirwaysBoeing 777-300 ER ve speciálním nátěru připomínajícím fotbalový šampionát v Kataru. Foto: Qatar Airways
Tagy qatar airways
1 komentář