Qantas urychlí návrat k dálkovým letům, Nový Jižní Wales ruší karanténu pro očkované

Boeing 787-9 přistává v Sydney po 19 hodinách a 19 minutách letu z Londýna. Foto: QantasBoeing 787-9 přistává v Sydney po 19 hodinách a 19 minutách letu z Londýna. Foto: Qantas

Dospělí cestující mohou letět jen očkovaní, podmínkou bude i PCR test.

Australská letecká společnost Qantas se rozhodla urychlit návrat dálkových letů. Namísto původně plánovaného restartu v prosinci obnoví pravidelné linky ze Sydney do Londýna a Los Angeles již 1. listopadu.

Dopravce to dnes uvedl v tiskové zprávě. Důvodem je především konec povinné karantény i pro očkované cestující po příletu do Nového Jižního Walesu, který nastane 1. listopadu. Dosud musí i očkovaný cestující po příletu na dva týdny do karantény.

Qantas začíná s pěti lety týdně do Londýna a čtyřmi do Los Angeles. Ti, kteří si koupili letenky až na prosinec a chtějí letět dříve, si mohou zdarma změnit rezervaci na dřívější termín. Qantas bude do Londýna létat novou netradiční cestou: s mezipřistáním v Darwinu. Dosud létal buď přes Perth nebo Singapur. První lety mají být určeny jen pro australské občany a nebo osoby s trvalým pobytem a jejich blízké. Qantas obnoví během listopadu i další dálkové lety, například do Singapuru, Vancouveru nebo na Fiji.

Podmínkou pro let s Qantas na mezinárodních linkách bude očkování s výjimkou dětí nebo lékařské potvrzení, že cestující nemůže být očkován. Současně musí cestující předložit i PCR test, který nebude starší 72 hodin.

Tagy Qantas
Žádné komentáře