Qantas požádal své manažery o pomoc se zavazadly, vrcholoví zaměstnanci se ujmou práce nakladačů

Boeing 787-9 Dreamliner ve speciálním nátěru ke 100. výročí od založení letecké společnosti Qantas. Foto: QantasBoeing 787-9 Dreamliner ve speciálním nátěru ke 100. výročí od založení letecké společnosti Qantas. Foto: Qantas

Firma hledá minimálně stovku dobrovolníků, pomáhat budou až tři měsíce.

Australská letecká společnost Qantas vyzvala své manažery, aby vypomáhali s nakládáním a vykládáním zavazadel na letištích v Sydney a Melbourne. Dopravce se neobvyklým krokem snaží vyřešit akutní nedostatek pracovních sil. O pomoc požádal zaměstnance provozní ředitel Qantasu Colin Hughes prostřednictvím e-mailu.

Hughes chce z řad manažerů získat nejméně stovku dobrovolníků, kteří by pomáhali tři až pět dnů týdně po dobu tří měsíců, a to ve čtyř až šestihodinových směnách. Firma ve výzvě upozornila, že zájemci musejí být schopni manipulovat se zavazadly o hmotnosti až 32 kilogramů. Kromě klasických činností nosičů bagáže mají očekávat také řízení vozidel pro přepravu zavazadel po letištích.

Velký výskyt chřipky a nárůst covidu v celé společnosti spolu s přetrvávajícím napětím na trhu práce způsobují, že zajištění zdrojů je v našem odvětví výzvou,“ uvedl provozní ředitel společnosti Qantas Colin Hughes pro BBC. „Neočekává se, že byste se rozhodli pro tuto roli vedle svého plného pracovního úvazku,“ dodal.

Období hluboké personální krize v letectví tak stále očividně nebere konce. Opakovaně dochází k rušení letů, letištím i aerolinkám chybí zaměstnanci a stávkující personál není výjimkou. Není to tak dávno, co například Icelandair začal posílat své vlastní nakladače na lince do Amsterdamu, aby pomohl s nakládkou kufrů a předešel letištními chaosu.

Tagy Qantas
8 komentářů