První železniční dopravce vstoupil mezi letecké společnosti. DB začíná spolupráci se Star Alliance

Vlak ICE Deutsche Bahn a letadlo Star Alliance. Foto: DBVlak ICE Deutsche Bahn a letadlo Star Alliance. Foto: DB

Cestující získají garantovaný přestup mezi vlakem a letadlem v rámci jedné letenky.

Největší železniční dopravce v Německu, Deutsche Bahn, bude od 1. srpna prvním vlakovým partnerem aliance leteckých dopravců Star Alliance. Partnerství má ukazovat na směřování letectví k udržitelnosti. Připojení DB k alianci umožní cestujícím všech aerolinií patřících do Star Alliance kombinaci leteckých cest s německou železnicí.

„Z Freiburgu do Singapuru na jednu letenku. To je budoucnost zelené dopravy. Spolupráce mezi Deutsche Bahn a Star Alliance obohatí možnosti transferu německých turistů. Je také pokračováním dlouhodobé praxe společnosti Lufthansa, která každým rokem mění stále více vnitrostátních spojů na krátké vzdálenosti na pohodlná a ekologická železniční spojení,“ řekl Michael Peterson, člen představenstva pro dálkovou osobní dopravu.

Lufthansa již přes dvacet let umožňuje kombinované rezervace železničních a leteckých spojů prostřednictvím svého programu Lufthansa Express Rail. Podobné služby nabízí i Swiss International Air Lines. Cestující z Prahy tak mají nyní možnost letět například do Curychu a tam v rámci jedné rezervace přestoupit na vlak do Ženevy. V rámci partnerství se Star Alliance bude moci dvacet šest dopravců sdružených v alianci využívat rozsáhlou síť železničních spojení, které Deutsche Bahn nabízí.

Kombinované cestování na jednu letenku bude zahrnovat i rezervaci místa. Hlavním benefitem služby je garance přestupu mezi vlakem a letadlem.

Tagy Deutsche Bahn Star Alliance
29 komentářů