První vnitrostátní let po 22 měsících. LOT spojil Ostravu a Prahu

Bombardier Dash 8 Q400 společnosti LOT v Ostravě při vzletu do Prahy. Foto: Radim Kobližka / LKMT SpottersBombardier Dash 8 Q400 společnosti LOT v Ostravě při vzletu do Prahy. Foto: Radim Kobližka / LKMT Spotters

Linka je zatím dočasná do první poloviny prosince, v provozu bude pětkrát týdně.

Téměř dva roky po posledním letu mezi Prahou a Ostravou se do Česka vrátilo vnitrostátní letecké spojení. Polský dopravce LOT Polish Airlines začal nově nabízet letecké spojení mezi Prahou a Ostravou. Zatím dočasně.

Nová linka je součástí úprav letového řádu LOT na trase mezi Prahou a Varšavou a Ostravou a Varšavou, dopravce spojil dvě do jedné. Cestující z Prahy do Varšavy a zpět mají vždy mezipřistání v Ostravě. Tím vznikla i nová vnitrostátní linka. Na prvním letu bylo podle odhadu prvních cestujících dvacet až třicet pasažérů. Jeho trasa je zaznamenána na Flightradar24.com.

LOT od začátku uvádí, že jde o spojení na zkoušku a podle zájmu uvidí, zda v něm bude pokračovat. V nabídce jsou zatím lety jen do 10. prosince. Na dnešní linku LOT  nasadil turbovrtulový letoun Bombardier Dash 8 Q400, současně změnil plánované nasazení letadel. Stejný stroj bude létat v pátek a ve středu, ostatní dny  Embraer E170.

Přímé letecké spojení mezi Prahou a Ostravou skončilo v lednu 2019 po 83 letech, kdy spojení ukončily České aerolinie. V Ostravě jde aktuálně společně s linkou do Varšavy o jedinou pravidelnou linku.

LOT bude mezi Prahou a Ostravou létat pětkrát týdně: každý den kromě soboty a úterý. Ve středu, v pátek a v neděli odlétá z Prahy v 11 hodin, ve čtvrtek v 18:50, v pondělí v 17:45. Z Ostravy odlétá ve středu, pátek a v neděli v 9:30, ve čtvrtek v 17:20, v pondělí 16:15.

Letoun Bombardier Dash 8 Q400 v Ostravě. Foto: Ondřej Kostelník / LKMT SpottersLetoun Bombardier Dash 8 Q400 v Ostravě. Foto: Ondřej Kostelník / LKMT SpottersBombardier Dash 8 Q400 společnosti LOT v Ostravě při vzletu do Prahy. Foto: Radim Kobližka / LKMT SpottersPrvní vnitrostátní let společnosti LOT v Praze. Foto: Letiště PrahaPrvní vnitrostátní let společnosti LOT v Praze. Foto: Letiště PrahaPrvní vnitrostátní let společnosti LOT v Praze. Foto: Letiště Praha
Tagy Letiště Ostrava¨ letiště praha LOT LOT Polish Airlines OSR OSR-PRG prg Top vnitrostátní lety
45 komentářů