První úspěch nových Embraerů E2 v jihovýchodní Asii, Scoot si pronajme 9 letadel

Embraer E190-E2 v barvách letecké společnosti Scoot. Zdroj: ScootEmbraer E190-E2 v barvách letecké společnosti Scoot. Zdroj: Scoot

Dodávky letadel by měly začít v příštím roce, všechny kusy mají být předány do konce roku 2025.

Nízkonákladová letecká společnost Scoot bude dalším provozovatelem nové generace proudových letadel Embraer E190-E2. Singapurský dopravce získá devět těchto strojů formou pronájmu od americké leasingové firmy Azorra. Dodávky letadel by měly začít v příštím roce, všechny kusy mají být předány do konce roku 2025.

Scoot získá letouny v konfiguraci 112 míst v jedné třídě, nasazovány by měly být na krátkých a středně dlouhých linkách s až pěti hodinami letu. Dopravce bude prvním provozovatelem letadel E2 v jihovýchodní Asii, čínský trh se strojům otevřel teprve v listopadu, kdy jim tamní úřad civilního letectví udělil typové osvědčení.

Nová letadla rozšíří flotilu 58 strojů dceřiné společnosti Singapore Airlines. Její průměrné stáří je sedm let. Dopravce provozuje Airbusy A320-200, Airbusy A320neo, Airbusy A321neo a Boeingy 787 Dreamliner ve verzích -8 a -9. Mladý dopravce je známý levnými lety z Evropy do Asie, cestujícím však nabízí naprosté minimum služeb a za vše navíc je nutné si připlácet.

Tagy E190-E2 E2 Embraer Embraer E190-E2 Scoot
Žádné komentáře