První omezení kvůli Barrandovskému mostu. TSK bude upravovat sjezd do Modřan

Sjezd z Barrandovského mostu do Modřan. Pramen: TSK PrahaSjezd z Barrandovského mostu do Modřan. Pramen: TSK Praha

Letošní fáze oprav Barrandovského mostu začne 15. května a zahrne práce na severní polovině jižního mostu a na barrandovské rampě z ulice K Barrandovu.

Motoristy v Praze čekají od 28. dubna první omezení v souvislosti s další etapou rekonstrukce Barrandovského mostu. Pražská Technická správa komunikací (TSK) bude před zahájením samotných prací na mostě upravovat sjezd do Modřan, takzvaný rozštěp je podle TSK třeba posunout. Práce potrvají do 15. května.

„Úprava je nezbytná k následnému vedení dopravy během hlavní rekonstrukce, kdy má řidičům umožnit sjezd z Barrandovského mostu do Modřan a Braníku,“ uvedla mluvčí TSK Barbora Lišková. Práce zahrnou demolici části zdi, úpravu terénu a položení provizorního vozovkového souvrství.

Jde o první letošní významnější omezení pro dopravu před hlavní částí rekonstrukce mostu. Z Barrandovského mostu ve směru na Jižní spojku bude uzavřen pravý jízdní pruh před a za rozštěpem u sjezdu k Modřanské ulici v délce zhruba 130 metrů a také levý jízdní pruh na sjízdné rampě do ulice Modřanská v délce rovněž 130 metrů.

„Průjezd bude umožněn sníženým počtem jízdních pruhů. Omezení tak na Barrandovském mostě dočasně ztíží projíždějícím řidičům hlavně možnosti přeřazení mezi jízdními pruhy,“ doplnila Lišková.

Letošní fáze oprav Barrandovského mostu začne 15. května a potrvá 92 dní, tedy do 14. srpna. Opravy zahrnou práce na severní polovině jižního mostu a na barrandovské rampě z ulice K Barrandovu. Ta se uzavře.

Rekonstrukce Barrandovského mostu začala loni, práce jsou rozložené do několika let a mají trvat vždy jen část roku. Za celé období vyjdou na 594,5 milionu korun.

Tagy Barrandovský most TSK Praha
7 komentářů