První oběť nového mýta? StiBus omezuje komerční linky okolo Třeboně

Autobus firmy StiBus na zastávce. Pramen: StiBusAutobus firmy StiBus na zastávce. Pramen: StiBus

Lokální autobusový dopravce StiBus omezil počínaje pondělím své linky v oblasti jihovýchodně od Českých Budějovic. Konkrétně omezuje linku České Velenice

Lokální autobusový dopravce StiBus omezil počínaje pondělím své linky v oblasti jihovýchodně od Českých Budějovic. Konkrétně omezuje linku České Velenice – Suchdol nad Lužnicí – Třeboň – České Budějovice, když mimo jiné zrušil pár spojů v úseku České Budějovice – Třeboň (silnice I/34).

Jde o komerční spoje, firma je takto upravuje po šesti letech provozu. Jako důvod uvádí na svém facebooku rostoucí náklady. „Mimo mezd a obnovy vozidel nám nyní nově vznikne povinnost úhrady mýta po nově zpoplatněných silnicích I. třídy. Provoz naší linky celou dobu není dotován a jezdíme ho na svoje podnikatelské riziko,“ uvedla společnost.

Firma se sice snažila získat dotace od kraje, případně od Svazku obcí Vitorazka, nebyla ale úspěšná. „Bohužel jsou to podmínky neměnné, stejné v jakých jsme linku spouštěli, takže i spravedlivé,“ dodává společnost.

Linka 340930 Velenice – Suchdol – Třeboň – ČB – změny od 15.12.2019, platí od pondělí 16.12.
-Spoje v úseku Suchdol – Velenice zrušeny
-Spoj ze Suchdola do Českých Budějovic odjezd pouze v 6:00 (příjezd do ČB 7:00)
-Spoj ze Suchdola v 6:40 jede pouze do Třeboně, návaznost na bus od Rapšachu v zastávce u vlakového nádraží zachována. V Třeboni končí na zastávce Táboritská.
-Nově z Třeboně do Suchdola bus v 12:35 (odjezd z Táboritské)
-Z Českých Budějovic, z Průmyslové odjíždíme nově v 14:19, spoj jede po „staré“ – nejede na Okružní (vyhýbá se zpoplatněnému úseku a pojede přes Rudolfov).

Nové zastávky:
Třeboň, U Petra a Pavla
Třeboň, Na Kopečku
Třeboň, Na Hliníku
Třeboň, Táboritská
Rudolfov, kostel
České Budějovice, Madeta

Tagy mýto StiBus
24 komentářů