Provoz v Praze obnoví jako první KLM, Ryanair posunul start o další týden

Embraer 175 společnosti KLM v Amsterdamu. Foto: KLMEmbraer 175 společnosti KLM v Amsterdamu. Foto: KLM

Nizozemská společnost KLM bude s největší pravděpodobností prvním dopravcem, který na Letišti Václava Havla obnoví svůj pravidelný provoz. Další aerolinky

Nizozemská společnost KLM bude s největší pravděpodobností prvním dopravcem, který na Letišti Václava Havla obnoví svůj pravidelný provoz. Další aerolinky naopak svůj návrat odkládají: o týden dnes posunul start Ryanair.

KLM by se mělo v Praze objevit poprvé 4. května, z Amsterdamu podle rezervačního systému přilétne v 10:40, odlétne v 11:15. KLM na linku nasadí své nejmenší možné letadlo: Embraer E-175 pro 88 cestujících. V plánu má jeden let denně. Od začátku července by pak firma mohla spojení podle aktuálních prodejů rozšířit až na 4 lety denně.

Mluvčí Letiště Praha Kateřina Pavlíková uvedla, že lety na příští týden jsou ze strany KLM v tuto chvíli potvrzené, ale situace se může z různých důvodů změnit. „Jakmile letecké společnosti projeví zájem létat znovu do Prahy, jsme připraveni jejich lety začít odbavovat v podstatě okamžitě,“ dodala Pavlíková. Amsterdam patří dlouhodobě mezi tři letiště, kam se z Prahy létá nejčastěji.

KLM je mezi dopravci výjimkou, většina aerolinek zatím očekávané obnovení provozu posunula. Dnes například o další týden prodloužil svoji odstávku Ryanair. Ten měl původně spustit velkou část letů z Prahy 8. května, dnes ale firma posunula plánovaný start na 15. května.

V Praze se dnes výjimečně objevilo také letadlo Aeroflotu s cestujícími na charterovém letu, jinak se v Praze opět objevila na pravidelné lince Belavia z Minsku. Společně s Bulgaria Air jde o dvě poslední aerolinky s pravidelným provozem na Ruzyni. Letový provoz zpestřují tak jen nezvyklé typy letadel a aerolinek: o víkendu se v Praze objevil například Boeing 777-300 ruské společnosti Azur Air. Po delší době letí do Prahy také Korean Air. Boeing 787-9 veze ze Soulu pouze cargo, zpět má vézt korejské občany.

Tagy KLM Korean Air letiště praha Ryanair Top
25 komentářů