První Airbus pro Icelandair. Islandský dopravce ukázal náhradu Boeingu 757

První Airbus A321LR pro Icelandair. Foto: Icelandair GroupPrvní Airbus A321LR pro Icelandair. Foto: Icelandair Group

Do příštího léta převezme Icelandair čtyři airbusy.

Letecká společnost Icelandair představila první z letadel Airbus A321LR. Půjde o první letadlo od Airbusu, které si firma s více než osmdesátiletou historii pořídila. Letadla budou na leasing od SMBC Aviation Capital.

Letadlo budoucí registrace TF-IAA má již finální lak ze závodu Airbusu v Hamburku. Stroj čeká ještě instalace interiéru a motoru a testování, k předání letadla má dojít v listopadu. Letadla budou vybavena motory PW1100G.

Dopravce očekává, že do léta příštího roku bude mít v provozu čtyři letadla tohoto typu s prodlouženým doletem. Ve flotile nahradí stárnoucí Boeingy 757. Ty jsou ve flotile Icelandair nejstarší, průměrné stáří přesahuje 27 let. V barvách Icelandair jich létá 18, dopravce je nasazuje na kratší lety do Evropy i na přes sedm hodin trvající lety na západní pobřeží USA.

První letadla A321LR jsou pro dopravce ochutnávkou techniky od Airbusu, následovat má dodávka A321XLR. Icelandair si jich objednal celkem 13.

První Airbus A321LR pro Icelandair. Foto: Icelandair GroupPrvní Airbus A321LR pro Icelandair. Foto: Icelandair GroupPrvní Airbus A321LR pro Icelandair. Foto: Icelandair GroupPrvní Airbus A321LR pro Icelandair. Foto: Icelandair GroupPrvní Airbus A321LR pro Icelandair. Foto: Icelandair Group
Tagy A321LR Airbus Airbus A321LR Icelandair
7 komentářů