pruvodce

První Airbus A220 v barvách ČSA dorazí v listopadu, ponese registraci OK-EYA

A220-300 v barvách Českých aerolinií. Foto: AirbusA220-300 v barvách Českých aerolinií. Foto: Airbus

Skupina Smartwings převezme postupně celkem čtyři A220.

Dodání prvního Airbusu A220 v barvách značky ČSA by mělo proběhnout v první polovině listopadu. Letoun ponese registraci OK-EYA. Deníku Zdopravy.cz to potvrdila mluvčí skupiny Smartwings Vladimíra Dufková.

„Letadlo je pořízeno formou operativního leasingu. Provozovatelem bude skupina Smartwings,“ uvedla Dufková.

Celkem má skupina postupně převzít čtyři A220. Podle dřívějších informací ještě letos dorazí do Prahy i druhý stroj, další dva budou následovat v příštím roce.

Letadla sice ponesou barvy Českých aerolinií, vzhledem ke změně obchodního modelu společnosti však již nebudou obsluhovat lety označené tradičním kódem OK. Letový provoz Českých aerolinií (ČSA) budou od zimního letového řádu (27. října) zajišťovat výhradně Smartwings, používající kód QS. Z Českých aerolinií se stane zastřešující společnost skupiny s majoritním podílem ve Smartwings. Jaké trasy A220 obslouží, případně k čemu dopravce letadla použije, není v tuto chvíli jasné.

V souvislosti s příchodem nových letadel pokračuje nábor pilotů, konkrétně pro Airbusy A220 hledají Smartwings kapitány s typovou certifikací a první důstojníky s i bez typové certifikace.

Tagy A220 Airbus A220 ČSA Czech Airlines smartwings Smartwings Group
14 komentářů