Průměrná mzda řidiče v DPMB přesáhne 47 tisíc, vedení se s odboráři dohodlo na růstu

Nové uniformy pro zaměstnance Dopravního podniku města Brna. Foto: DPMBNové uniformy pro zaměstnance Dopravního podniku města Brna. Foto: DPMB

Kolektivní smlouva je podepsaná na dva roky.

Vedení Dopravního podniku města Brna (DPMB) se dohodlo s odborovými organizacemi na navýšení mezd od ledna 2024 o 5 %. Průměrná mzda řidičů včetně přesčasů by tak v porovnání s letošním rokem měla přesáhnout 47 tisíc korun.

O výsledku jednání informoval DPMB v tiskové zprávě. Dohadování o mzdách trvalo tři měsíce. V případě dobrých hospodářských výsledků by během roku mohlo dojít k dalšímu navýšení.

Výsledkem jednání s našimi šesti odborovými organizacemi je navýšení mezd od 1. ledna 2024 o pět procent. Pokud budou naše hospodářské výsledky dobré, dohodli jsme se na možnosti dalšího navýšení mezd, a to přibližně v polovině roku. Jde o vstřícné gesto vůči našim zaměstnancům, jejichž práce si vážíme a zároveň jsme si vědomi nelehké ekonomické situace, které všichni v posledních letech čelíme,“ vysvětlil generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

Kolektivní smlouvu podepsali zástupci vedení DPMB a předsedové odborových organizací na dva roky. Ke mzdové oblasti se však příští rok v říjnu vrátí a budou řešit nové podmínky pro rok 2025.

Dopravní podnik valorizaci mezd kryje nejen z kompenzace od města Brna, ale i vnitřními úsporami a výnosy z externí činnosti, jako jsou například pronájem reklamních ploch a zájezdová doprava.

Průměrná měsíční mzda řidičů DPMB včetně přesčasů činí 44 792 Kč. Průměrná měsíční mzda všech zaměstnanců DPMB je včetně přesčasů 43 876 Kč.

Tagy Dopravní podnik města Brna DPMB kolektivní vyjednávání
34 komentářů