Provoz na pravobřežce zastavilo tragické střetnutí „zamračené“ s autem na přejezdu

Nehoda na přejezdu v Malém Újezdě. Foto: HZS Středočeského krajeNehoda na přejezdu v Malém Újezdě. Foto: HZS Středočeského kraje

54 cestujících z Kokořínského rychlíku muselo být evakuováno.

K další tragické nehodě na železničním přejezdu došlo dnes na trati z Lysé nad Labem do Ústí nad Labem. Provoz na takzvané pravobřežce stál zhruba od 18:00 až téměř do půlnoci kvůli střetnutí rychlíku společnosti KŽC Doprava a osobního auta na přejezdu v Malém Újezdě mezi Všetaty a Mělníkem. Podle dostupných informací auto podjelo závory.

O nehodě informovaly záchranné složky. Řidič osobního auta nehodu nepřežil. Ve vlaku nebyl nikdo zraněn, 54 cestujících muselo být evakuováno. Provoz je aktuálně zastaven nejméně do 23 hodin, uvádí Správa železnic.

Nehoda poškodila i lokomotivu řady 749 (T 478.1215), přezdívanou Zamračená nebo Bardotka. Táhla Kokořínský rychlík ze Mšena do Prahy. Došlo k utržení vlakového zabezpečovače, schůdků, pluhu či hadice. Lokomotiva je kvůli utrženému kohoutu brzdy nepojízdná.

Střetnutí osobního auta s rychlíkem v Malém Újezdě. Foto: Čtenář Zdopravy.czStřetnutí osobního auta s rychlíkem v Malém Újezdě. Foto: Čtenář Zdopravy.czStřetnutí osobního auta s rychlíkem v Malém Újezdě. Foto: Čtenář Zdopravy.czStřetnutí osobního auta s rychlíkem v Malém Újezdě. Foto: Čtenář Zdopravy.czStřetnutí osobního auta s rychlíkem v Malém Újezdě. Foto: Čtenář Zdopravy.czNehoda na přejezdu v Malém Újezdě. Foto: HZS Středočeského kraje
Tagy 749 KŽC Doprava nehody na přejezdech střetnutí vlaku a osobního auta trať 072 Lysá nad Labem -Ústí nad Labem
117 komentářů