Provoz na plzeňském nádraží omezil požár odstavených vagonů

Provoz v Plzni je výrazně omezen kvůli požáru odstavených vagónůProvoz v Plzni je výrazně omezen kvůli požáru odstavených vagónů

Dva hasiče musela ošetřit záchranka.

Kritický den na české železnici pokračuje. Ve 12:45 vzplály odstavené osobní vagony Českých drah na hlavním nádraží v Plzni. K požáru došlo nedaleko rozdvojení trati do směrů na České Budějovice a na Prahu, hoří osobní vagon.

O události informoval Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje. „Vzhledem k horkému počasí je zásah pro hasiče velmi náročný, dva již skončili v péči ZZS,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar. Ve vozech by neměl nikdo být.

Jeden vagon podle něj oheň zasáhl zcela, plameny šlehaly z oken. V dalších vagonech se šíří zakouření. Hasiči prohledávají vagony, jestli v nich nikdo není. Na místě jsou drážní hasiči, hasiči ze dvou plzeňských profesionálních stanic a dobrovolní hasiči z Plzně-Božkova. Zhruba na půl hodiny byl zastaven provoz úplně v celém plzeňském uzlu, později jen od Nepomuku. Před 15. hodinou došlo k obnovení provozu.

Provoz v Plzni je výrazně omezen kvůli požáru odstavených vagónůProvoz v Plzni je výrazně omezen kvůli požáru odstavených vagónůProvoz v Plzni je výrazně omezen kvůli požáru odstavených vagónůProvoz v Plzni je výrazně omezen kvůli požáru odstavených vagónůProvoz v Plzni je výrazně omezen kvůli požáru odstavených vagónůProvoz v Plzni je výrazně omezen kvůli požáru odstavených vagónů
Tagy České dráhy Plzeň hlavní nádraží požár
57 komentářů