Provoz na Masarykově nádraží opět stál, dva vlaky jely proti sobě

Stanice Praha - Masarykovo nádraží. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czStanice Praha - Masarykovo nádraží. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Strojvedoucí zvládli oba vlaky včas zabrzdit.

Dva týdny po projetí návěstidla strojvedoucím Českých drah došlo na Masarykově nádraží v Praze opět k přerušení provozu ze stejného důvodu, oficiálně označovaného jako „dopravní závada“.

O přerušení provozu informoval Ropid na sociálních sítích. Vlaky jsou otáčeny v předposledních stanicích, tedy v Bubnech, Vysočanech a Libni. V 9:50 došlo k obnovení provozu do Bubnů a Libně, v 10:15 k obnovení provozu.

Důvodem přerušení je nedovolená jízda vlaku Os 9505 z Mladé Boleslavi, který projel návěstidlo zakazující jízdu. „Správa železnic nám ohlásila, že v 8.24 hodin projel osobní vlak 9505 v Praze na Masarykově nádraží kolem návěstidla zakazujícího jízdu a obsadil vlakovou cestu pro osobní vlak Os 9407 (Praha – Milovice),“ řekl generální inspektor Drážní inspekce.

Oba vlaky zastavili sami strojvedoucí, návěstidlo bylo projeto o 14 metrů. Vzhledem k tomu, že již šetříme nedávnou velmi podobnou mimořádnou událost na témže místě, dnešní incident šetřit nebudeme,“ dodal Kučera.

K poslední mimořádné události na Masarykově nádraží došlo podle serveru iDnes.cz 10. května, kdy vlaky zastavily čtyři metry od sebe.

Tagy České dráhy Praha - Masarykovo nádraží projetí návěstidla
154 komentářů