Provoz na „Ferdinandce“ stál po noční srážce dvou nákladních vlaků

Srážka nákladních vlaků v Tlumačově. Foto: Drážní inspekceSrážka nákladních vlaků v Tlumačově. Foto: Drážní inspekce

Nehoda se obešla bez zranění, došlo k vykolejení dvou vozů. Provoz na koridoru je zastaven.

(aktualizováno 6.2. 10:00) Provoz na jednom z hlavních železničních koridorů byl od páteční  půl druhé ráno zastaven. Důvodem byla srážka dvou nákladních vlaků před vjezdem do Otrokovic na trati mezi Břeclaví a Přerovem přezdívané také Ferdinandka. K obnovení provozu došlo v sobotu ráno.

Do zadní části nákladního vlaku Pn 49455 společnosti ČD Cargo narazil nákladní expres Nex 4251 1 společnosti Rail Cargo Carrier CZ. Při nehodě nedošlo k žádným zraněním, ale vykolejení dvou nákladních vozů vlaku převážejícího osobní automobily. „Zahájili jsme vlastní šetření této události,“ řekl generální inspektor Drážní inspekce Jan Kučera.

K nehodě došlo v noci, kdy bylo vypnuté traťové zabezpečovací zařízení kvůli probíhajícím stavebním pracím. V úseku dochází ke změně napájecí soustavy. „V důsledku srážky poslední dva vozy stojícího nákladního vlaku vykolejily a jeden převážený osobní automobil z vlaku vypadl,“ dodal mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Odhadovaná škoda je 31 milionů korun. Největší část z této položky tvoří 20 milionů za přepravená auta a poničené vagóny ČD Cargo (6 milionů Kč).

Podle stránek ČD mimořádnosti byly některé vlaky osobní přepravy odřeknuty nebo jezdí náhradní autobusová doprava.

Srážka nákladních vlaků u Otrokovic. Foto: Drážní inspekce

Srážka nákladních vlaků u Otrokovic. Foto: Drážní inspekce

Tagy ČD Cargo Rail Cargo Carrier sr srážka nákladního vlaku srážka vlaků Trať 330 Břeclav - Bohumín
173 komentářů