Provoz na Bechyňce bude po vykolejení vlaku obnoven nejspíš až v sobotu

Vykolejená lokomotiva ř. 113 na trati Tábor - Bechyně. Pramen: Správa železnicVykolejená lokomotiva ř. 113 na trati Tábor - Bechyně. Pramen: Správa železnic

Při mimořádné události byl poškozen železniční svršek a výhybka. Nesjízdné jsou dvě staniční koleje.

Trať Tábor – Bechyně bude po středečním vykolejení vlaku mimo provoz déle, než se krátce po události předpokládalo. K obnovení vlakového provozu mělo dle původních předpokladů dojít dnes ráno, nově jej Správa železnic (SŽ) klade na sobotní večer.

„Při mimořádné události byl poškozen železniční svršek a výhybka. Nesjízdné jsou dvě staniční koleje. Škody na infrastruktuře jsou prozatím vyčísleny na 750 tisíc korun, částka se ale bude dále zpřesňovat s probíhajícím vyšetřováním,“ sdělil mluvčí SŽ Jan Nevola.

Mimo koleje se ve středu v podvečer ocitla elektrická lokomotiva řady 113, zvaná Žehlička. K vykolejení došlo ve stanici Malšice, nikdo nebyl zraněn. Šlo o vlak s odjezdem z Tábora v 18:08.

Událost šetří Drážní inspekce, provoz je přerušen a České dráhy místo vlaků vypravují mezi Táborem a Bechyní autobusy.

Trať Tábor – Bechyně je v tuzemsku díky stejnosměrné napájecí soustavě s napětím 1 500 voltů ojedinělá. Správa železnic aktuálně chystá kompletní rekonstrukci tratě.

Tagy Bechyňka Správa železnic trať Tábor - Bechyně vykolejení vlaku
6 komentářů