Klienty Čedoku bude na Madagaskar a Zanzibar vozit Dreamliner v barvách Neosu

Boeing 787-9 Dreamliner v barvách italského dopravce Neos. Autor: Anna Zvereva from Tallinn, Estonia, https://commons.wikimedia.orgBoeing 787-9 Dreamliner v barvách italského dopravce Neos. Autor: Anna Zvereva from Tallinn, Estonia, https://commons.wikimedia.org

Přidáním dodatečných kapacit reaguje cestovní kancelář na zvýšenou poptávku po letech do exotiky.

Cestovní kancelář Čedok zahájí spolupráci s leteckou společností Neos. Na africké ostrovy Madagaskar a Zanzibar budou od října do prosince letošního roku zákazníci Čedoku létat z pražského letiště Boeingem 787-9 Dreamliner s kapacitou 359 cestujících v modrých barvách Neosu. Spolupráce s italskou leteckou společností je odpovědí na zájem o cestování do exotiky, oznámila cestovní kancelář.

„Poptávka po našich zájezdech do exotiky roste, je vidět, že se nám vyplatila sázka na přímé lety dálkovými letadly, proto nyní přidáváme hotelové pokoje v jednotlivých destinacích a navazujeme kromě LOT Polish Airlines také novou spolupráci s dalším dopravcem. Díky konfiguraci Neosu pro více cestujících tak navíc navyšujeme kapacitu sedadel na Zanzibar, ale také na Madagaskar, kam se již za měsíc začne létat poprvé v historii České republiky,“ uvedl šéf Čedoku Stanislav Zeman.

Na Madagaskar mohou zamířit klienti Čedoku každou sobotu od října až do konce roku. Přímý let bude trvat přibližně deset hodin. Zájezdy na Zanzibar, kam cestovní kancelář létá od loňského prosince, zajistí italský dopravce od úterý 4. října 2022. Lety budou trvat přes 8 hodin.

Letecká společnost Neos bude na charterové lety do obou destinací nasazovat Boeing 787-9 Dreamliner v konfiguraci celkem pro 359 cestujících ve dvou třídách. Kabina letadla je upravena pro 331 osob v ekonomické a 28 osob v business třídě.

Do Dominikánské republiky pokračuje v rámci zimního letového řádu spojení s LOT Polish Airlines se stejným typem dálkového letadla. Polský dopravce bude pro Čedok také celé září a poté po zbytek zimní sezóny létat na Zanzibar. Na palubě LOTu zamíří přímo z Prahy cestovatelé na dovolenou také do Thajska, kam nově odstartují zájezdy od 7. ledna 2023.

Tagy Boeing 787 Dreamliner Čedok Neos
36 komentářů