Přípravné práce na Barrandovském mostě začnou v pátek. TSK bude stavět přejezdy

Barrandovský most. Foto: Petr JedelinaBarrandovský most. Foto: Petr Jedelina

Řidiči si během přípravných prací vyzkoušejí první omezení, která budou ve větší míře zakoušet po další čtyři roky.

Start velké rekonstrukce Barrandovského mostu je sice naplánován až na 14. května, přípravné práce ale vypuknou už tento pátek večer. Pražská Technická správa komunikací (TSK) začne s budováním přejezdů mezi severní a jižní nosnou konstrukcí na obou předpolích mostu.

Podle TSK jsou přejezdy pro dobu rekonstrukce nezbytné. „Aby práce v průběhu samotné stavby probíhaly bez zbytečného zdržení,“ uvedla TSK. Přípravné práce skončí 6. května, řidiči si během nich vyzkoušejí první omezení, která budou ve větší míře zakoušet po další čtyři roky.

Ve směru od Prahy 5 na Prahu 4 před začátkem mostu dojde k záboru levého jízdního pruhu, na pravém břehu bude uzavřen levý pruh na sjezdu do Modřanské ulice a pravý pruh ve směru na Prahu 10 (Jižní spojka). Od 3. května do 31. srpna bude uzavřena i cyklotrasa A1, která vede na levém břehu, a chodník na jižní straně mostu.

Velká oprava Barrandovského mostu za 600 milionů začne v polovině května a hned od začátku bude mít výrazné dopady na provoz. První etapa je naplánována na 110 dní a zahrne především jižní polovinu mostu. Dojde k uzavření nájezdu na most ze Strakonické (ze směru od Strakonic).

Most, který denně využije přes 140 tisíc vozidel, se bude opravovat po etapách do roku 2025. Stavěl se v letech 1978 až 1988, od té doby nikdy neprošel rekonstrukcí.

Tagy Barrandovský most TSK Praha
41 komentářů