Přímé spojení Prahy s Letohradem končí, rychlík rozdělí v Hradci Králové

Stanice Týniště nad Orlicí prošla modernizací v roce 2015. Foto: Chládek a Tintěra PardubiceStanice Týniště nad Orlicí prošla modernizací v roce 2015. Foto: Chládek a Tintěra Pardubice

Kvůli uzavírce silnice u Jaroměře naopak kraj objednal na tři měsíce další vlaky.

Letohrad přijde od červnové změny jízdního řádu o přímé železniční spojení s Prahou. Jediné přímé spojení skončí 12. června. Ve stejné časové poloze pojedou spěšné vlaky.

Vyplývá to z informací na stránkách Dopravy Královéhradeckého kraje. Rychlíky s číselným označením 936 a 937 budou zkráceny do trasy Praha – Hradec Králové a zpět. „Spojení Podorlicka s krajským městem tedy bude zachováno, při cestách do Prahy však bude nutné přestoupit v Hradci Králové,“ uvedl kraj na svých stránkách. Od 1. září přibude ještě nový spěšný vlak z Hradce Králové jen do Týniště nad Orlicí, pojede pouze v pracovní dny.

Podle mluvčího Českých drah Roberta Pagana dochází k této změně v koordinaci s Královehradeckým i Pardubickým krajem. „Spěšné vlaky mezi Hradcem Králové a Letohradem budou zajišťovat třívozové soupravy s celkovou kapacitou asi 200 míst k sezení složené z motorového vozu řady 854, vozu vloženého a řídícího vozu,“ dodal Pagan.

Cestující v Královéhradeckém kraji čeká od 14. června ještě další změna. Kvůli úplné uzavírce silnice II/285 mezi Jaroměří a Rychnovkem bude pro obsluhu obce Rychnovek ve větší míře využívána železniční doprava. Stávající nabídku spojů rozšíří nově zavedené vlaky i mimořádná zastavení vybraných vlaků. Mezi Jaroměří a Českou Skalicí budou nově jezdit tři páry vlaků denně s odjezdy z Jaroměře v 9:44, 13:44 a 17:44, z České Skalice v 10:01, 14:0 a 18:01. Opatření potrvá do 19. září.

Tagy České dráhy Královéhradecký kraj Pardubický kraj Top
83 komentářů