Přijíždí rychlík Tavený syr. Slovenské cestující čekají nové názvy vlaků

ZSSK poprvé vyjely s lokomotivou Siemens Vectron. Foto: ZSSKZSSK poprvé vyjely s lokomotivou Siemens Vectron. Foto: ZSSK

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) s novým jízdním řádem pronajme názvy dalších dálkových spojů firmám a jejich produktům. Po názvech typu

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) s novým jízdním řádem pronajme názvy dalších dálkových spojů firmám a jejich produktům. Po názvech typu Horalky budou jezdit na slovenských kolejích nově například vlaky R 613 Tavený syr ČÍZ&GO či Metropolitní univerzita Praha.

Vyplývá to z dat ve vyhledávači spojení IDOS. Nový název získal například vlak, který je dosud pojmenovaný Termix Nika, půjde pojmenovaný právě po sýru.  Dosavadní rychlík Ružín bude nově pojmenovaný jako Metropolitní Univerzita Praha. Po jedné univerzitě pojmenovaný rychlík na Slovensku už jezdí: po Žilinské univerzitě.

Pronájem názvu rychlíků má u ZSSK tradici několik let. Na kolejích je tak možné potkávat názvy vlaků zejména podle potravin nebo čistících prostředků nebo stavební spořitelny či e-shopu.

Jízdenku na Tavený syr si už můžete koupit. Foto: IDOS

Jízdenku na Tavený syr si už můžete koupit. Foto: IDOS

Největší zájem o pojmenování vlaků je na hlavní trase Bratislava – Žilina – Košice. Zde už jezdí například rychlík Horalky Sedita, Andreashop.sk, Intersport nebo PSS Lišiak.

ZSSK neuvedly, kolik pronájem názvu rychlíku stojí, službu pro ně zajišťuje externí reklamní agentura. Podle vyjádření společnosti BigMedia roční „patronát nad vlakem“ stojí v ceníku 9-15 tisíc euro. Název vždy ještě schvaluje ZSSK, je limitovaný počet znaků.

Tagy Názvy dálkových vlaků názvy rychlíků Top ZSSK
63 komentářů