Příjezd na letiště zkomplikuje oprava mostu, letiště navíc přesouvá odbavení

Dálnice D7 u Letiště Praha. Pramen: foto.ceskedalnice.czDálnice D7 u Letiště Praha. Pramen: foto.ceskedalnice.cz

Cestující mířící na pražské letiště musejí počínaje březnem počítat s dopravními komplikacemi při příjezdu na letiště i změnou v odbavení

Cestující mířící na pražské letiště musejí počínaje březnem počítat s dopravními komplikacemi při příjezdu na letiště i změnou v odbavení přímo v terminálech. Silniční omezení souvisí s plánovanou údržbou mostu v Aviatické ulici, změna odbavení s velkou modernizací třídírny kufrů.

Údržbu mostu, který se klene nad Lipskou ulicí, naplánovala pražská Technická správa komunikací na období od 2. března do 24. července. „Údržba zahrnuje přeizolaci a obnovu vozovkového souvrství mostu, a to v celé délce mostní konstrukce včetně přechodových oblastí,“ uvedla mluvčí TSK Barbora Lišková. Podle ní práce vyjdou na jednotky milionů korun.

Stavba je rozdělena do dvou etap, kdy bude uzavřen vždy minimálně jeden jízdní pruh. Zpočátku bude most průjezdný oběma směry, později se ale ve směru výjezdu z letiště uzavře. Vozidla mířící z letiště směrem na Kladno, Slaný a Chomutov se budou muset vrátit ku Praze a otočit se na křižovatce s Evropskou. Omezení se dotknou i Lipské ulice, která je fakticky začátkem dálnice D7. Zúžení frekventované výpadovky může vést ke kolonám.

Ředitelství silnic a dálnic chce v příštích letech nevyhovující křižovatku kompletně přestavět za zhruba 800 milionů korun.

Velká změna na Letišti Václava Havla čeká od března cestující, kteří jsou zvyklí chodit k odbavení na lety mimo schengenský prostor na Terminál 1. Kvůli rekonstrukci třídírny zavazadel přesune letiště odbavení většiny dopravců na Terminál 2. Velké stěhování se týká 22 společností.

Pro odbavení na přepážkách tak přestane dočasně platit rozdělení terminálů na lety do schengenského prostoru a mimo schengenský prostor. Nástup do letadla a samotný odlet však bude zachován standardně na Terminálu 1 jako doposud. Změněný režim bude platit do srpna.

Tagy letiště praha most MÚK Aviatická Top TSK Praha
17 komentářů