Příjezd od Hradce Králové do Pardubic čeká kompletní rekonstrukce

Silnice I/37 v Pardubicích. Foto: Google Street ViewSilnice I/37 v Pardubicích. Foto: Google Street View

Cena v soutěži klesla, 30 % váhy měla doba opravy.

Řidiče a cestující mezi Hradcem Králové a Pardubicemi čeká na začátku dubna nové omezení. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) se chystá opravit část čtyřproudé silnice I/37 v úseku mezi křižovatkami Ohrazenice a Palackého.

Zakázku za 120 milionů korun získalo podle registru smluv sdružení firem Eurovia CS a M-Silnice. „Nyní budou probíhat jednání s dodavatelem o podrobnostech realizace stavby. Předpokládané zahájení prací je na začátku dubna,“ uvedla Petra Drkulová z týmu komunikace ŘSD.

Podle smlouvy má být oprava hotova za 45 dnů. „Veškeré stavby v daném dopravním uzlu byly projednávány při koordinačních setkáních se všemi investory,“ dodala Drkulová. Lze očekávat, že provoz bude sveden vždy do jednoho jízdního pásu, zatímco  v druhém proběhne oprava.

Do soutěže přišlo pět nabídek, vítězné sdružení nebylo nejlevnější. Vyhrálo díky nejkratší době opravy: 45 dnů. Levnější nabídky počítaly i s téměř čtyřmi měsíci rekonstrukce. Odhadovaná cena byla výrazně vyšší: 175 milionů korun. Doba opravy měla v hodnocení váhu 30 %.

Opravou projde 2,5 kilometru dlouhý úsek od mimoúrovňové křižovatky silnice I/37 a I/36 až po Rosický most přes Labe. Kompletně se opraví živičný kryt silnice I/37 v daném v úseku a část stávající dešťové kanalizace, která je místy nefunkční, a vymění se zádržný systém stávající komunikace.

Tagy Eurovia CS I/37 M-Silnice pardubice Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
13 komentářů