Příjezd do Jihlavy obklopila až sedm metrů vysoká protihluková stěna

Nové protihlukové stěny na silnici I/38 v Pávově. Foto: ŘSDNové protihlukové stěny na silnici I/38 v Pávově. Foto: ŘSD

Hlavní tah mezi D1 a Jihlavou čeká příští rok oprava povrchu.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dokončilo velké úpravy silnice I/38 v Pávově od sjezdu z dálnice D1 směrem do Jihlavy. Podél silnice vyrostla 4,5–6,9 metru vysoká protihluková stěna. Má chránit obyvatele domů v blízkosti silnice před nadměrným hlukem.

Zakázku za 51,9 milionu korun prováděla společnost Simost. Stěna měří celkem 1 054 metrů. Současně s dokončením protihlukově stěny ŘSD obnovilo doposud uzavřený sjezd ze silnice I/38 ze směru od D1 a nájezd na silnici I/38 ve směru na Znojmo. Sjezd do Pávova je po dokončení stavby znemožněn vozidlům nad 3,5 t zákazovou značkou, která je umístěna na dvou místech u I/38

V místě vznikla takétrojice únikových východů. Původní zhruba sto metrů dlouhá stěna byla zdemolována. Umístění nové vycházelo ze závěrů akustické studie a územních možností. Stavba se týkala pouze pravé části komunikace I/38.

Na přivaděči do Jihlavy proběhne příští rok i oprava 5,6 kilometru silnice I/38. „Aktuálně jsme v závěrečné fázi veřejného výběrového řízení na zhotovitele. Obdrželi jsme celkem 8 nabídek a probíhá jejich vyhodnocování s ohledem na kritéria stanovená zadávací dokumentací,“ řekl mluvčí ŘSD Martin Buček.

Tagy I/38 Jihlava Pávov PHS Protihlukové stěny Ředitelství silnic a dálnic Simost
8 komentářů