Prezidentka Čaputová ohlašuje ve vozidlech MHD zastávku u svého úřadu

Hodžovo náměstí s prezidentským palácem v Bratislavě. Autor: CoolKoon (diskuse) – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=43875398Hodžovo náměstí s prezidentským palácem v Bratislavě. Autor: CoolKoon (diskuse) – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=43875398

Cestující v bratislavské městské hromadné dopravě si u prezidentského paláce mohou nově vyslechnout hlášení od hlavy slovenského státu Zuzany Čaputové.

Cestující v bratislavské městské hromadné dopravě si u prezidentského paláce mohou nově vyslechnout hlášení od hlavy slovenského státu Zuzany Čaputové. Právě prezidentka totiž prostřednictvím nahrávky hlásí ve vozidlech místního dopravního podniku (DPB) jméno zastávky u sídla svého úřadu.

Zuzana Čaputová, prezidentka Slovenské republiky. Pramen: twitter Zuzany Čaputové

Zuzana Čaputová, prezidentka Slovenské republiky. Pramen: twitter Zuzany Čaputové

Čaputová tak učinila ve spolupráci s DPB v rámci kampaně Evropský týden mobility, jehož letošním tématem je ekologicky čistší doprava pro všechny. „Těší mne, že jsem mohla podpořit myšlenku ekologičtějšího cestování nahráním hlášení k zastávkám na Hodžově náměstí,“ napsala na sociální síti Čaputová, která dlouhodobě upozorňuje na potřebu ochrany klimatu.

Prezidentka připomněla, že doprava se značnou mírou podílí na znečišťování ovzduší. Její úřad proto chce využívat elektrická vozidla a při delších cestách zase běžné linky aerolinek místo vládního leteckého speciálu. To by mělo přispět k tomu, aby se slovenská prezidentská kancelář stala do roku 2030 uhlíkově neutrálním úřadem.

https://www.facebook.com/zcaputova/videos/240148830763512/

ČTK

Tagy Bratislava Hodžovo náměstí MHD slovensko Top Zuzana Čaputová
59 komentářů