Přestavba důležité křižovatky v Hradci Králové má stavební povolení

Křižovatka Mileta. Foto: ŘSDKřižovatka Mileta. Foto: ŘSD

Stavba má začít příští rok.

Plánovaná přestavba důležité křižovatky Mileta na silničním okruhu Hradce Králové má nepravomocné stavební povolení. Na twitteru to uvedl náměstek hradeckého primátora pro investice Jiří Bláha (ODS). „Čeká se už jen na nabytí právní moci. Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) tak bude moci přistoupit k výběrovému řízení,“ uvedl Bláha. O přestavbu křižovatky, která přijde podle odhadu ŘSD na 129 milionů korun, město usiluje více než 20 let.

Na světelné křižovatce Mileta se kříží hlavní silniční okruh (silnice I/31), který je součástí tranzitu kolem města, se silnicí, po které míří do centra města lidé z největšího hradeckého sídliště Moravské Předměstí. Na křižovatce, u níž jsou fakultní nemocnice, univerzita a zdravotnická záchranná služba, se často tvoří kolony aut.

Podle ŘSD by mohlo být výběrové řízení na stavební firmu vyhlášeno v roce 2023 a ve stejném roce by stavba mohla začít. Hotová by mohla být v roce 2024.

Projekt na křižovatce Mileta počítá především s vybudováním nových odbočovacích a řadicích pruhů a také podchodů, kterými se křižovatce vyhnou pěší a cyklisté. Stavbaři také přebudují křižovatku ulic Hradecká a Zborovská a udělají nové napojení areálu fakultní nemocnice a Benešovy třídy. Detailně je stavba popsána v informačním letáku ŘSD.

Křižovatka Mileta. Foto: ŘSD

Křižovatka Mileta. Foto: ŘSD

ČTK

Tagy Hradec Králové I/31 křižovatka Mileta Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
28 komentářů