Přes celou Francii s TGV za 10 eur. Ouigo spustilo akci na levné jízdenky, slaví deset let

Rychlovlak TGV ve verzi pro nízkonákladovou značku Ouigo. Foto. SNCFRychlovlak TGV ve verzi pro nízkonákladovou značku Ouigo. Foto. SNCF

Francouzské dráhy přenesly do značky Ouigo byznys model nízkonákladových leteckých společností.

Nízkonákladová odnož francouzských státních drah SNCF dnes spustila novou akci, která umožní mimořádně levné cestování vlakem po Francii. Ve vybraných relacích a ve vybraných datech nabízí jízdenky za 10 eur. Akce má připomenout desetileté výročí od vzniku značky.

Dopravce, který provozuje jak vysokorychlostní vlaky TGV, tak pomalejší rychlíkové spoje, pustil do prodeje 100 tisíc jízdenek s cenovkou 10 eur, dalších 100 tisíc je v kategorii od 16 do 19 eur. Akce trvá jen 48 hodin.

V nabídce jsou například jízdenky z Paříže do Marseille za 9 eur či z Paříže do Bordeaux. Za tyto ceny se lze dostat většinou jen v okrajových částech dnech, například s brzkým ranním či pozdě večerními odjezdem. Akce platí pro jízdenky od 11. září do 9. prosince. Cena 10 eur je například levnější než například místenka na jízdu s TGV s jízdenkou InterRail.

Značka Ouigo vznikla v roce 2013. SNCF si na ní vyzkoušely model z nízkonákladových leteckých společností: část jízdenek prodává za nízké ceny, všechny další služby jsou za poplatek včetně přepravy většího zavazadla. Nejlevnější jízdenky nelze stornovat. Se značkou dopravce expandoval i na španělské vysokorychlostní tratě. Nabízí pouze jednu cestovní třídu.

Pod značkou Ouigo je aktuálně v nabídce jedenáct vysokorychlostních linek (většinou začínající a končící v Paříži) a tři linky s klasickými soupravami.

Tagy francie Ouigo vlakem po Francii
7 komentářů