Přepadení remorkéru Beskydy i prohlídka tunelu. Děčín slaví sto let čs. plavby

Remorkér Beskydy v Děčíně. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářRemorkér Beskydy v Děčíně. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Ve spolupráci se Správou železnic nabídnou pořadatelé zájemcům prohlídku rekonstrukce železničního mostu a tunelu v Prostředním Žlebu.

V Děčíně se o nastávajícím víkendu odehraje série oslav, která má připomenout sto let od založení Československé plavební akciové společnosti Labské. Oslavy začnou už dnes koncertem a potrvají po celý víkend; jde vesměs o akce spojené s řekou a plavbou.

„Stejně jako k našemu městu neodmyslitelně patří řeka Labe, tak i plavba a vše s ní spojené. Srdeční záležitost pro nás všechny, která se zapsala do historie mnohých děčínských rodin. Nevyčíslitelná historická i kulturní hodnota, kterou se slouží řádně oslavit,“ uvedl náměstek primátora Martin Pošta.

Návštěvníci budou moci pohlédnout na Děčín z řeky díky okružním plavbám, součástí programu je i festival jídla, přehlídka dechových orchestrů, slavnostní průvod, prezentace Stření školy lodní dopravy nebo prohlídka historického remorkéru Beskydy. Ten bude v rámci oslav přepaden rakouskou námořní historickou vojenskou jednotkou.

Ve spolupráci se Správou železnic nabídnou pořadatelé zájemcům také prohlídku rekonstrukce železničního mostu a tunelu v Prostředním Žlebu.

Podrobný program je na stránkách města Děčína.

Tagy Děčín plavba Správa železnic
Žádné komentáře