Přehledně: Lufthansou začíná další vlna obnovování leteckého provozu v Praze, vrací se osm aerolinek

Airbus A320neo společnosti Lufthansa v Praze. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.comAirbus A320neo společnosti Lufthansa v Praze. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.com

Dnešní ranní přílet Lufthansy z Frankfurtu v 9:59 na dráhu ruzyňského letiště přináší další pomalou postupnou obnovu provozu na Letišti

Dnešní ranní přílet Lufthansy z Frankfurtu v 9:59 na dráhu ruzyňského letiště přináší další pomalou postupnou obnovu provozu na Letišti Václava Havla. Během června zatím oznámilo obnovení linek celkem osm dopravců.

Doplní tak čtveřici dopravců, která létala buď během celé pandemie nebo obnovila provoz až během května. Další vlna obnovování linek by měla nastat v červenci. Velká část dopravců na tyto termíny prodává lety, oficiálně ale ještě restart linek nepotvrdila. Níže uvádíme seznam již potvrzených spojů. Nemusí být ale definitivní, vše záleží především na přístupu úřadů k povolení cestování.

Přehled obnovování leteckého spojení z Prahy

již v provozu:
KLM – Amsterdam
Bulgaria Air – Sofia
Belavia – Minsk
ČSA – Amsterdam, Paříž, Frankfurt, Stockholm, Bukurešť

obnovené linky v červnu

ČSA a Smartwings: velká obnova letů během června: 10. června začne létat do Chorvatska, 15. června přidává do sítě Španělsko, vrátit se mají lety na Ukrajinu, od konce června se ČSA po deseti letech vrátí na londýnské letiště Heathrow. Přehled všech změn ČSA a Smartwings najdete zde.
Air France: od 3. června jednou týdně do Paříže, postupně počet letů navyšuje.
Lufthansa: do 15. června jednou denně mezi Prahou a Frankfurtem, od 15. června dvakrát denně. Od 15. června se vrací spojení Prahy a Mnichova třikrát týdně v pondělí, čtvrtek a sobotu.
Swiss: od 5. června čtyřikrát týdně do Curychu: v pátek, sobotu, neděli a pondělí. Od neděle 21. 6. jednou týdně linka do Ženevy.
Brussels Airlines: od 15. června čtyři lety týdně do Bruselu v pondělí, středu, pátek a neděli s odletem v 18:45 z Prahy.
Eurowings: Po KLM byly druhými aerolinkami, které v Praze obnovily provoz, zůstaly však u jednoho letu. Další mají naplánovaný až na 19. červen, kdy by měl začít provoz dvakrát týdně.
Austrian Airlines: od 22. června linka do Vídně pět rotací týdně: dvakrát ve středu, jinak pondělí, pátek a neděle.
Air Serbia: Od 15. června bude létat třikrát týdně do Bělehradu – v pondělí, středu a pátek.
SkyUp: z Pardubic plánuje obnovení linek 23. června do Kyjeva, z Prahy pak 25. června do Charkova, Lvova a Záporoží. Zatím ale není provoz oficiálně potvrzen.

Kompletní seznam plánovaných obnovených linek i na červenec je na stránkách Letiště Praha.

Tagy letiště praha obnovení provozu po pandemii koronaviru
36 komentářů