ČSA v půlce června obnoví lety do Košic, Smartwings se chystají na řecké ostrovy

Boeing 737-700 společnosti Smartwings. Foto: SmartwingsBoeing 737-700 společnosti Smartwings. Foto: Smartwings

Skupina Smartwings dnes oznámila obnovení dalších letů z Prahy. Dceřiné České aerolinie plánují od 15. června obnovit lety do Košic (3x

Skupina Smartwings dnes oznámila obnovení dalších letů z Prahy. Dceřiné České aerolinie plánují od 15. června obnovit lety do Košic (3x týdně), od 16. června do Budapešti (3x týdně) a od 17. června na Island (letiště Keflavík, 2x týdně).

Úplnou novinkou bude od 25. června pravidelná linka ČSA z Prahy na londýnské letiště Heathrow, kam budou České aerolinie létat denně. Již minulý týden ČSA obnovily letecká spojení z Prahy do Frankfurtu, Amsterdamu, Paříže, Stockholmu a Bukurešti.

Stranou nezůstanou ani samotné Smartwings, jejichž doménou je hlavně Středomoří. Od 10. června nabídnou spojení s chorvatským Splitem. Lety budou provozovány až 3x týdně. Od července pak Smartwings plánují obnovit lety do 12 řeckých destinací: Kréta, Rhodos, Kos, Zakynthos, Korfu, Lefkada (Preveza), Samos, Santorini, Kefalonia, Karpathos, Soluň a Kavala.

Ještě v červenci by podle mluvčí Vladimíry Dufkové mohlo dojít k obnovení letů také na Mallorku, Kanárské ostrovy, Kypr (Larnaca), Madeiru (Funchal) a do Bulharska (Burgas a Varna). Lety do destinací ve Středomoří plánují Smartwings provozovat také z regionálních letišť. Vše ale záleží na uvolňování hraničního režimu jednotlivých států.

V letadlech Smartwings bude třeba dodržovat několik opatření. Pasažéři budou muset mít po celou dobu letu roušku, při nastupování a vystupování budou muset dodržovat dvoumetrové rozestupy, platby během letu budou výhradně bezkontaktní.

Tagy České aerolinie ČSA obnovení provozu po pandemii koronaviru Řecko slovensko smartwings Smartwings Group
13 komentářů