Představenstvo Českých drah je opět kompletní, pátým členem je Ješeta

Pendolina v pražském depu. Foto: České dráhyPendolina v pražském depu. Foto: České dráhy

České dráhy mají opět kompletní představenstvo. Dozorčí rada dnes zvolila pátým členem státního dopravce Jiřího Ješetu, dlouholetého manažera firmy. Místopředsedou

České dráhy mají opět kompletní představenstvo. Dozorčí rada dnes zvolila pátým členem státního dopravce Jiřího Ješetu, dlouholetého manažera firmy. Místopředsedou představenstva se stal Michal Kraus, který byl dosud členem. Jde o doplnění vedení firmy po odchodu Radka Dvořáka do ČD Cargo.

V obou volbách byli všichni členové dozorčí rady ve shodě, volba tedy byla jednomyslná,“ uvedl předseda dozorčí rady Pavel Kysilka.

Ješeta byl po odchodu Radka Dvořáka pověřen řízením úseku obchodu, nyní se stal člen představenstva zodpovědným za tento sektor. Dosud vedl jako ředitel odboru regionální dopravy. „Jde o absolventa dopravní fakulty pardubické univerzity a zkušeného manažera, který pro firmu pracuje již od roku 1994. Úspěšně působil v manažerských pozicích v segmentech regionální i dálkové dopravy,“ uvedl Kysilka. Kraus nastoupil do představenstva loni v závěru roku, má funkci náměstka pro provoz.

Od odvolání Pavla Krtka v září 2018 z čela Českých drah došlo k řadě personálních změn ve firmě, představenstvo za tu dobu bylo kompletní jen krátce na počátku letošního roku.

Tagy České dráhy představenstvo Českých drah Top
7 komentářů