Dvořák opouští vedení Českých drah, přejde do ČD Cargo

Radek Dvořák. Foto: České dráhyRadek Dvořák. Foto: České dráhy

Aféra s uniklými e-maily o domlouvání se Českých drah a rakouských spolkových drah ÖBB ohledně prodeje vozů má první vliv

Aféra s uniklými e-maily o domlouvání se Českých drah a rakouských spolkových drah ÖBB ohledně prodeje vozů má první vliv i na vedení státního dopravce.

Místopředseda představenstva Českých drah Radek Dvořák dnes oznámil svůj plán odejít ze svého postu do společnosti ČD Cargo, kde bude novým členem představenstva zodpovědným za obchod.  Dosud Dvořák zastává post šéfa obchodu Českých drah.

O svém záměru odejít z vedení mateřské firmy dnes informoval dozorčí radu. Řízením jeho úseku byl pověřen současný ředitel odboru regionální dopravy Jiří Ješeta. O finálním doplnění představenstva rozhodne dozorčí rada v příštích týdnech,“ uvedl mluvčí Českých drah Radek Joklík.

„Jiří Ješeta je dlouholetý, zkušený manažer, který měl v minulosti ve firmě na starost také oblast dálkové dopravy. Myslím, že je to pro tuto chvíli dobré řešení. Panu Dvořákovi přeji v jeho novém působišti hodně úspěchů a věřím, že bude platnou posilou obchodního týmu ČD Carga,“ dodal předseda dozorčí rady Českých drah Pavel Kysilka.

V ČD Cargo vede obchod dosud Bohumil Rampula, ten odchází letos do důchodu. „Rozhodnutí akcionáře obvykle nekomentuji, dnes udělám výjimku. Bohumil Rampula má letos nárok na odchod do penze a je logické, že akcionář hledá řešení dostatečně dopředu, aby měl nový šéf obchodu dostatek času pro předání pozice a zkušeností,“ řekl předseda představenstva ČD Cargo Ivan Bednárik.

Server SeznamZprávy upozornil minulý týden na e-maily, které Dvořák psal v roce 2015 své rakouské kolegyni v ÖBB. Domlouval v nich, aby se ojeté vozy po ÖBB nedostaly do rukou RegioJetu. Českým drahám za to hrozí pokuta ve výši až 4 miliardy korun.

Tagy ČD Cargo České dráhy Jiří Ješeta představenstvo Českých drah Radek Dvořák
33 komentářů