Pražskou magistrálu čekají další omezení, z Argentinské kvůli opravám zmizí jízdní pruhy

Argentinská ulice v Praze. Foto: Praha7.czArgentinská ulice v Praze. Foto: Praha7.cz

Nové omezení naváže na již probíhající práce u Plynární. Řidiči musí počítat s provozem v režimu 1+1.

Už tuto středu 13. října začnou práce na rekonstrukci ulice Argentinská v Praze Holešovicích. Dělníci na části pražské magistrály ve třech fázích vymění asfalt a obmění značení.

„V rámci souvislé údržby tohoto úseku dojde k odfrézování stávajícího asfaltového povrchu a následné pokládce nových asfaltových vrstev s odhlučňujícím účinkem. Stávající trhliny budou opraveny, budou výškově upraveny povrchové znaky inženýrských sítí a bude umístěno nové dopravní značení. Dále dojde i k opravě odvodnění,“ uvedla na svých stránkách Technická správa komunikací Praha (TSK).

První fáze začne ve středu 13. října a potrvá devět dní. Nejprve bude uzavřen pravý jízdní pruh ve směru do centra a z centra budou průjezdné dva jízdní pruhy. Ve druhé části oprav pak bude průjezdný v obou směrech jeden jízdní pruh. Doprava tak bude vedena v režimu 1+1. Tato omezení potrvají od 23. do 31. října.

Do finále pak opravy vstoupí od 1. listopadu. „Bude uzavřena polovina jízdního pásu ve směru z centra. Ulice Argentinská bude průjezdná ve směru z centra jedním jízdním pruhem a ulice Za Viaduktem jedním jízdním pruhem z centra a druhým do centra,“ uvedla ve svém prohlášení TSK s tím, že konec stavebních prací bude ještě upřesněn.

Dohromady se tak na Argentinské, kterou denně projede několik desítek tisíc aut, sejdou práce hned na devíti projektech. Už v současné době probíhají na Argentinské práce u křižovatky Plynární, kde je zúžen provoz do dvou jízdních pruhů. Opravy by tam měly skončit 30. října.

„Akce je koordinována s rekonstrukcí tramvajové tratě Bubenské nábřeží, rekonstrukcí světelné křižovatky Argentinská – Plynární a světelného signalizačního zařízení (SSZ), přeložkou vysokého napětí v Argentinské. Ta je nutná jako předstihová akce pro rekonstrukci kanalizace, plynovodu, vozovek a pěší promenády Bubenské nábřeží včetně křižovatky a SSZ Argentinská – Bubenské nábřeží a lávky Holešovice Karlín,“ uzavírá TSK.

Tagy Argentinská magistrála praha Praha 7 TSK TSK Praha
25 komentářů