Pražská integrovaná doprava v neděli zahrne Dobříšsko a Sedlčansko

Autobus PID. Pramen: ROPIDAutobus PID. Pramen: ROPID

Do systému Pražské integrované dopravy bude nově zapojeno dalších 28 obcí.

Oblast Pražské integrované dopravy (PID) se v neděli opět o něco rozšíří. Do společného integrovaného systému Prahy a Středočeského kraje budou zahrnuty oblasti Dobříšska a Sedlčanska, cekem jde o 28 obcí.

Při integraci bude zrušeno 21 linek v systému Středočeské integrované dopravy (SID), zavedeno 12 nových autobusových linek Pražské integrované dopravy (PID), na pěti linkách PID a pěti linkách SID bude upraven provoz nebo číselné označení.

„V nejvyšší možné míře je snahou na nových linkách zavést proklady spojů mezi sebou pro vytvoření atraktivního intervalu a vytvořit přestupní uzly na trasách páteřních linek s návaznostmi na další linky. V některých dopravních relacích dochází k posílení provozu v pracovní dny i o víkendech a ke zkvalitnění směrové nabídky,“ oznámil organizátor dopravy ROPID. Na jeho stránkách lze najít podrobnosti k novému vedení linek i přehled změn.

PID zažila velkou vlnu rozšiřování loni, kdy zahrnula oblasti Berounska, Hořovicka, Rožmitálska, Kokořínska, Voticka a části Rakovnicka a Dobrovicka. Ačkoliv do PID zbývá zahrnout (v autobusové dopravě) ještě asi třetinu Středočeského kraje, poslední velkou oblastí s páteřním spojením na Prahu bylo Berounsko. Nyní už jde spíše o „lokální integrace“. Letos v březnu PID například zahrnula oblasti Městce Králové a Skalska.

Zlepšení v oblasti Dobříšska a Sedlčanska podle ROPIDu:

– zjednodušení a zpřehlednění linkového vedení a jízdních řádů
– tarifní sjednocení dané oblasti se sousedícími již integrovanými lokalitami
– zavedení nové páteřní tangenciální linky 754 v trase Benešov – Sedlčany – Příbram
– pravidelný interval a rozšíření obslužnosti mimo špičky na páteřních relacích
– zavedení přestupních návazností v uzlech Dobříš a Sedlčany
– zavedení nové linky 519 v trase Votice – Sedlčany
– rozšíření provozu na mezikrajské lince 454 v trase Sedlčany – Sedlec-Prčice – Tábor

Tagy PID rozšiřování integrace ve Středočeském kraji
34 komentářů