Pražská autobusová integrace dorazí v polovině prosince na Rakovnicko

Autobus Solaris Urbino společnosti ČSAD Střední Čechy v nových standardech PID. Autor: ROPIDAutobus Solaris Urbino společnosti ČSAD Střední Čechy v nových standardech PID. Autor: ROPID

Rakovnicko se v polovině prosince stane další oblastí, která se v autobusové dopravě zapojí do systému Pražské integrované dopravy. Změna

Rakovnicko se v polovině prosince stane další oblastí, která se v autobusové dopravě zapojí do systému Pražské integrované dopravy. Změna má přinést mimo jiné nové rychlé linky do Prahy.

Cestující získají díky rozšíření tarifu PID možnost předplatného v podobě měsíčních, čtvrtletních či ročních kuponů pro daná pásma, výhodnější bude i jednorázové jízdné s možností neomezeného počtu přestupů v rámci své časové a pásmové platnosti.

Vedení linek se podle organizátorů dopravy stane jednodušší a přehlednější. Rakovník a Prahu nově propojí tři autobusové linky. Rychlíková linka 304, která pojede z Rakovníka přes Nové Strašecí a Stochov, Slovanku přímo na Zličín. Cesta z Rakovníka na Zličín bude trvat 54 minut.

Několik spojů v ranní špičce navíc pojede z Rakovníka přímo do Prahy a jízdní doba se tak ještě zkrátí. Polovina spojů bude ze Zličína pokračovat přes Nemocnici Motol na Vypich. Bude tak umožněn přestup na metro A a tramvajové linky 22 a 25. V ranní špičce bude linka jezdit každých 10-15 minut, odpoledne pak každých 15 minut.

O víkendu je linka 304 navržena v intervalu 120 minut tak, aby tvořila souhrnný interval 60 min. s rychlíky linky R24. Tím bude mít Rakovník každou hodinu rychlé spojení s Prahou i o sobotách a nedělích.

Mezi Rakovníkem a Prahou pojede také přes Nový Dům rychlíková linka 404, které nahrazuje linku 310613. Linka 404 zajišťuje mezi Rakovník a Prahou velmi rychlé spojení a doplňuje linky 304, zejména pak o víkendu.

Třetí navržená linka 305 bude kromě spojení s Prahou zajišťovat i místní a regionální obsluhu. Její trasa bude vedena z Rakovníka přes Lužnou, Lišany, Krupou, Krušovice, Řevničov, Nové Strašecí, Lány, Tuchlovice, Kamenné Žehrovice, Doksy a Velkou Dobrou. Z Velké Dobré pojede linka 305 po dálnici na Zličín.

Další podrobnosti jsou na stránkách Ropidu. Naposledy se v srpnu do PID integrovalo Slánsko, na řadě by mělo být Berounsko a Mladoboleslavsko. Vlaky už jsou v PID na celém území kraje.

Tagy autobusové linky PID integrace Rakovnicka PID
71 komentářů