Praha přestaví 300 metrů nevyužité Rozvadovské spojky, zlepší tím dopravu v Butovicích

Oprava Bucharovy ulice. Foto: Stavitelství KymlaOprava Bucharovy ulice. Foto: Stavitelství Kymla

Vybudováním nové rampy odpadnou kolony při nájezdu na spojku ve směru od Butovic.

V Praze se upravuje mimoúrovňová křižovatka (MÚK) Bucharova, na které začíná Rozvadovská spojka. Společnost Eurovia CS zde začala s budováním nové nájezdové rampy pro Technickou správu komunikací (TSK), která má přinést zlepšení dopravní situace zejména na křižovatce ulic Bucharova a Pekařská. Hodnota zakázky je podle registru smluv necelých 33 milionů korun.

Jedná se o novostavbu větve na stávající MÚK Bucharova, která je řešena jako dočasná do doby zahájení výstavby Radlické radiály. Délka nové větve je zhruba 160 metrů. Součástí stavby je i odfrézování krytu vozovky na již realizované, ale neprovozované části Rozvadovské spojky v délce zhruba 300 metrů. Kryt je navržen z asfaltového betonu.

Nová nájezdová rampa na Rozvadovskou spojku. Foto: TSK Praha

Nová nájezdová rampa na Rozvadovskou spojku. Foto: TSK Praha

Nová větev má zlepšit především situaci na křižovatce Bucharovy a Pekařské, kde se ve směru levého odbočení na Rozvadovskou spojku od Butovic tvoří pravidelně kolony. Vypuštěním tohoto dopravního směru a jeho nahrazením novou rampou pro napojení na Rozvadovskou spojku v křižovatce Nárožní a Bucharovy dojde ke zlepšení dopravních poměrů.

Tagy Eurovia CS MÚK Bucharova Rozvadovská spojka TSK Praha
67 komentářů