Praha: Tramvaje neprojedou Chotkovou ulicí, MHD se vrací do podjezdu na Zahradním Městě

Chotkova ulice a tramvaj Škoda 15 T ForCity. Pramen: ROPIDChotkova ulice a tramvaj Škoda 15 T ForCity. Pramen: ROPID

Jedna výluka končí, druhá začíná. Tramvaje se vrací do Průběžné ulice, neprojedou pod Hradem

Dopravní podnik hl. m. Prahy zahájí dnes v noci letošní sezonu oprav tramvajových tratí. Oprava se týká 2,4 kilometru kolejí v Chotkově ulici a na Klárově. Výluka začne dnes zhruba ve 22:30 a potrvá až do čtvrtka 25. února (konec je naplánován rovněž na 22:30).

Provoz tramvají bude obousměrně přerušen v úseku Malostranská – Chotkovy sady. Dopravní podnik na dobu výluky zavede tramvajové linky č. 30, 32 a 35, jako náhradní dopravu v úseku Malostranská – Hradčanská doporučuje také linku metra A.

Oprava bude zahrnovat výměnu kolejnic od křižovatky ulic Klárov a Nábřeží Edvarda Beneše po křižovatku Chotkovy a Badeniho ulice. Kolejnice jsou podle DPP na konci životnosti, většina jich pochází z roku 2004. Kromě toho dělníci zbrousí vlnkovitost kolejnic, provedou servis kolejových konstrukcí a opravu mazacích zařízení v oblouku u Jeleního příkopu. V plánu je i předláždění zhruba 3 500 m2 velké žulové uliční dlažby.

Dopravní podnik má ale pro cestující i dobrou zprávu. Po dvou týdnech dnes večer po ukončení denního provozu skončí dvoutýdenní výluka v Průběžné ulici na Zahradním Městě. Ta byla nutná kvůli stavbě koridoru a nové železniční stanice Zahradní Město, přesněji řečeno kvůli snášení starého mostu na původní benešovské trati. Podjezd pod tratí se znovu otevře tramvajím i autobusům.

Průběžná ulice po snesení starého železničního mostu. Pramen: ROPID

Průběžná ulice po snesení starého železničního mostu. Pramen: ROPID

Změny tras tramvajových linek během výluky v Chotkově ulici
Linka č. 2 bude zrušena.
Linka č. 12 bude v úseku Strossmayerovo náměstí – Malostranská odkloněna přes zastávku Čechův most.
Linky č. 18 a 97 budou v úseku Hradčanská – Malostranská odkloněny přes zastávky Sparta, Letenské náměstí, Strossmayerovo náměstí a Čechův most.
Linka č. 20 bude ve směru od Sídliště Barrandov zkrácena do zastávky Malostranská (u metra), odkud dále bude pokračovat přes zastávky Právnická fakulta a Malostranská (v Letenské ulici) na Malostranské náměstí a dále po své trase zpět směr Sídliště Barrandov.
Linka č. 21 bude v provozu v pracovní dny celodenně (v přepravních špičkách v trase Radlická – Sídliště Modřany a mimo přepravní špičky v trase Radlická – Nádraží Braník).
Linka č. 22 bude ve směru od Nádraží Hostivař, resp. Radošovické zkrácena do zastávky Malostranská (u metra), odkud dále bude pokračovat přes zastávky Právnická fakulta a Malostranská (v Letenské ulici) na Malostranské náměstí a dále po své trase zpět směr Nádraží Hostivař, resp. Staré Strašnice.

Zavedené tramvajové linky
Linka č. 30 v trase Divoká Šárka – Nádraží Veleslavín – Bořislavka – Dejvická – Hradčanská – Špejchar.
Linka č. 32 v trase Vypich – U Kaštanu – Malovanka – Pražský hrad – Chotkovy sady – Hradčanská – Vozovna Střešovice – Vojenská nemocnice – Petřiny – Sídliště Petřiny.
Linka č. 35 v trase Bílá Hora – Vypich – U Kaštanu – Malovanka – Brusnice – Prašný most – Hradčanská – Špejchar.

Tagy dpp praha uzavírka Průběžná výluka Chotkova ulice
28 komentářů