Praha schválila prodloužení tramvajové tratě až k poště na Budějovické

Na konečné nebude smyčka, zastávka bude řešena jako úvrať pro provoz obousměrných tramvají.

Pražští radní v pondělí schválili prodloužení tramvajové trati ulicí Na Pankráci kolem obchodního centra Arkády až na začátek Budějovické ulice, kde je pošta. U ní bude konečná. Celkem jde o 700 metrů nové tratě; hotova by podle města měla být do tří let.

V ulici Na Pankráci už se trať staví, a to mezi ulicemi Na Veselí a Hvězdova. Právě na tento úsek má navázat nově schválená trať se dvěma zastávkami: u metra Pankrác a u pošty v Budějovické ulici. Trať původně měla vést ještě dál po Budějovické, to ale blokuje Praha 4 s poukazem na nenahraditelnost parkovacích míst, která stojí v cestě.

Dopravní podnik hl. m. Prahy nyní zajistí projektovou dokumentaci stavby a společného povolení pro akci (sloučené územní rozhodnutí a stavební povolení). Koncová zastávka u pošty nese zatím pracovní název Bystřická. Nepůjde přitom o smyčku, zastávka bude řešena jako úvrať pro provoz obousměrných tramvají. Projekt trati má být koordinován s projektem metra D, včetně architektury veřejných prostranství.

„Tramvaj v této oblasti bude při výluce stanice Pankrác v rámci stavby metra D sloužit jako náhradní doprava a po dokončení prací na Pankráci výrazně zlepší dopravní obsluhu pro místní. Lidé nebudou muset do metra, když budou potřebovat kousek popojet,“ řekl náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr.

Tagy dpp praha Top tramvaj Pražského povstání - Pankrác - Budějovická
98 komentářů