Praha opět posílí provoz metra, počty cestujících jsou na polovině běžného měsíce

Metro ve stanici Nádraží Veleslavín. Foto: Zdopravy.cz / Jan SůraMetro ve stanici Nádraží Veleslavín. Foto: Zdopravy.cz / Jan Sůra

Jízdní řády pražského metra čeká od pondělí 1. června další posílení. Data o provozu ukazují, že metrem jezdí stále zhruba

Jízdní řády pražského metra čeká od pondělí 1. června další posílení. Data o provozu ukazují, že metrem jezdí stále zhruba poloviční počet cestujících než loni ve stejném období. Poslední týdny ale zažívá metro další návrat lidí.

Posílení prázdninového provozu bude znamenat, že v ranní špičce se zkrátí intervaly na lince A o tři čtvrtě minuty, na linkách B a C o 20 vteřin. DPP posílí také odpolední špičku, ve které se intervaly na linkách A a B zkrátí o půl minuty, na lince C o 10 vteřin. V praxi znamená zkrácení ve špičce interval 180 vteřin na trase A, 160 vteřin na trase B a 130 vteřin na trase C.

V odpolední špičce budou nově intervaly 210 vteřin na lince A, 180 na lince B a 155 na lince C. Během dopoledne mimo špičky bude DPP na všech třech linkách soupravy vypravovat po 5 minutách, večerní intervaly zůstávají stejné. O víkendech a státních svátcích bude metro jezdit po 7,5 minutách.

Od čtvrtka 4. června DPP na tramvajových linkách č. 8 a 20 také obnoví večerní provoz v období od 22:30 do 0:30. Od této soboty 30. 5. 2020 bude lanovka na Petřín opět zastavovat také ve stanici Nebozízek.

„Počítali jsme s tím, že bodem zlomu pro další posílení provozu metra bude dosažení 600 tisíc přepravených cestujících v průměru o pracovních dnech, což je polovina běžného stavu před pandemií. Z údajů ze sčítačů ve stanicích metra vyplývá, že minulý týden jsme o pracovních dnech přepravili 553 tisíc cestujících. Včera, po poslední fázi uvolnění, to bylo 593 tisíc lidí. To představuje mezitýdenní nárůst o necelých 8 %,“ uvedl Adam Scheinherr, náměstek primátora pro dopravu a předseda dozorčí rady DPP. I nadále platí povinnost nosit v dopravních prostředcích roušku.

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp metro obnovení provozu po pandemii koronaviru praha
4 komentáře