Praha schválila zbudování nové tramvajové trati Motol – Vypich

Stavba tramvajové trati z Barrandova do Holyně. Foto: Daniel Šabík / DPPStavba tramvajové trati z Barrandova do Holyně. Foto: Daniel Šabík / DPP

Spolu s novou tramvajovou tratí radní dnes rovněž schválili elektrifikaci dalších autobusových linek na levém břehu Vltavy.

Pražská rada dnes schválila další rozšíření metropolitní tramvajové sítě. Konkrétně dostala zelenou výstavba trati v Kukulově ulici, která propojí tramvajové radiály v Plzeňské a Bělohorské ulici. Oznámil to dnes Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v tiskové zprávě.

Zhruba 2,2 kilometru dlouhá spojka přinese podle DPP „obrovské usnadnění dopravní obsluhy v oblasti městských částí Praha 5 a Praha 6“. Vedle toho umožní nová trať napojení vozovny Motol i na tramvajovou trať v Bělohorské ulici, kde jsou dnes podle dopravního podniku nájezdové trasy z nejbližší vozovny „neakceptovatelně dlouhé“.

Předběžné investiční náklady na výstavbu nové tramvajové tratě Motol – Vypich činí 850 milionů korun. Trať by se měla začít stavět po roce 2026.

Spolu s novou tramvajovou tratí radní dnes rovněž schválili elektrifikaci autobusových linek na levém břehu Vltavy 142 (Nové Butovice – Velká Ohrada), 225 (Velká Ohrada – Nové Vokovice), 174 (Vypich – Nádraží Řeporyje), 184 (Vypich – Velká Ohrada). Plán hovoří o letech 2026 až 2030. Elektrifikace by měla vyjít na necelou miliardu. V podání Prahy elektrifikace znamená zavedení provozu parciálních trolejbusů, které část trasy jedou pod trolejí a část na baterie.

Tagy dpp praha tramvajová trať Motol - Vypich
154 komentářů