Praha chystá prodloužení tramvajové trati do Komořan

Tramvaj RT6N2 u zastávky Poliklinika Modřany. Foto: Daniel MitáčekTramvaj RT6N2 u zastávky Poliklinika Modřany. Foto: Daniel Mitáček

Radní hlavního města Prahy chtějí prodloužit tramvajovou trať na jihu města až do Komořan. Institutu plánování a rozvoje hl. m.

Radní hlavního města Prahy chtějí prodloužit tramvajovou trať na jihu města až do Komořan. Institutu plánování a rozvoje hl. m. Prahy (IPR) uložili zpracovat zadání studie, která plánovanou proměnu ulice Komořanská detailně navrhne a zkoordinuje. Studii, která by měla být hotová na konci příštího roku, vypracuje Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP).

Praha to oznámila v tiskové zprávě. Podle radních je důvodem kompletní studie i prolínání zájmů města a soukromého investora. V prostoru zaniklého průmyslového areálu Cukrovar Modřany připravuje společnost Skanska projekt na novou zástavbu. Tento projekt je úzce spjatý s projektem dopravního propojení městské části Praha 12 s Pražským okruhem, který má na starosti odbor investiční Magistrátu hl. m. Prahy. Dále je také v plánu rekonstrukce ulice Komořanská a výstavba nové tramvajové trati, která vyústí do Modřan.

Pracovní skupina doporučila zpracovat podrobnou studii, která upřesní prostorové a technické řešení budoucí tramvajové trati v koridoru Komořanské ulice včetně jejího napojení na stávající tramvajovou trať do Modřan.

Díky tramvajové trati vznikne v oblasti městská třída a ne rušný dálniční přivaděč, kterého se místní obávali. Zároveň zde kapacitní kolejová doprava dává velký smysl, protože bude v budoucnu ekologicky přepravovat Pražany z nové městské čtvrti v Komořanech a Modřanech,“ popisuje Adam Scheinherr, náměstek primátora pro dopravu.

Městská část podle dokumentu požaduje, aby měla Komořanská mezi ulicemi Generála Šišky a U Soutoku charakter městské třídy. Zároveň má řadu dalších požadavků, například prověření lávky přes plánovanou novou silnici a přesun fotbalového hřiště a nahrazení tenisového kurtu. Radnice chce také nahrazení útulku pro psy a klubovnu pro vodáky Spartak Modřany.

https://www.facebook.com/MCPraha12/photos/a.1010742362275717/3605585809458013/

Tagy praha prodloužení tramvaje do Komořan Top
87 komentářů