Praha bude kompletně opravovat rušnou Peroutkovu ulici. Omezení potrvají dva roky

Peroutkova ulice na pražských Malvazinkách. Zdroj: Mapy.czPeroutkova ulice na pražských Malvazinkách. Zdroj: Mapy.cz

Řidiči často ulici využívají jako objízdnou trasu v případě velkého provozu v Radlické.

Technický správa komunikací (TSK) vybírá firmu, která bude mít na starosti celkovou rekonstrukci Peroutkovy ulice na pražském Smíchově. Aby se práce co nejvíce urychlily, mají stavbaři kromě ulice opravit zároveň i vodovodní řády.

Stavba by se měla zahájit už letos do konce června. Hlavní práce budou trvat dvě stavební sezóny. V roce 2026 pak budou probíhat ještě dokončovací práce mimo hlavní komunikaci.

Rozkopané ulice využíjí k rekonstrukci svých sítí i operátoři a pražská energetika.

„Stavba TSK zahrnuje celkovou rekonstrukci uličního prostoru. Dojde tedy k úpravě odvodnění, budou upraveny chodníky, vozovka, parkovací stání, doplněna zeleň a městský mobiliář,“ uvedla pro Zdopravy.cz mluvčí TSK Barbora Lišková.

Podle místostarosty Prahy 5 Radka Janouška rekonstrukce přinese v letošním a příštím roce i úplnou uzavírku části ulice, která je zásadní spojnicí pro obyvatele Malvazinek a Farkáně.

Úprav se dočká také prostranství u Alberta na spojnici Peroutkovy s ulicemi Na Václavce, U Mrázovky, Na Cihlářce a U Šalamounky. Tam přibude prostor pro pěší, stromy, lavičky i parkovací místa.

Řidiči často Peroutkovu využívají jako objízdnou trasu v případě velkého provozu v Radlické ulici, na které se tak v době uzavírek dá předpokládat zvýšení provozu. „Pro městskou část je pak zásadní zachování provozu autobusu 137, který je klíčový pro dopravní obsluhu celé MHD,“ dodal pro ČTK Janoušek.

Tagy praha Praha 5 Smíchov Technická správa komunikací hl. m. Prahy
22 komentářů