Praha – Benátky vlakem za 855 Kč. České dráhy rozšířily nabídku levných jízdenek do zahraničí

Railjet na cestě z Vídně do Curychu projíždí Salcburkem. Foto: ÖBBRailjet na cestě z Vídně do Curychu projíždí Salcburkem. Foto: ÖBB

České dráhy nově začaly prodávat akční jízdenky zahraničních dopravců.

Prohloubení spolupráce Českých drah a Rakouských spolkových drah (ÖBB) přineslo letos cestujícím možnost na železnici nezvykle levného cestování do některých měst v zahraničí. Dopravce rozšířil portfolio prodávaných jízdenek v e-shopu, nově tak lze zakoupit například jízdenku do Itálie za cenu pod tisícikorunu.

Příkladem je relace Praha – Benátky. Do italského města nabízejí České dráhy spojení v různých cenových úrovních. Kombinace dvou vlaků s jediným přestupem ve Vídni vychází na 1271 korun. Lehce dobrodružnější a současně nejlevnější je spojení se čtyřmi přestupy. To je v nabídce za 855 korun. Jde o rychlík do Českých Budějovic s odjezdem z Prahy v 6:28. Jízdenka je vázaná na spěšný vlak z Českých Budějovic do Lince a další vlaky po trase. Přestupovat se musí ještě v Salcburku a Villachu, v Benátkách je cestující po 13 hodinách a 24 minutách.

Příklad spojení Praha - Benátky

Příklad spojení Praha – Benátky

Změna spočívá v tom, že jsme rozšířili portfolio jízdenek prodávaných v e-shopu a u řady relací ho sjednotili s nabídkou u našich mezinárodních pokladních přepážek. V internetovém obchodě tak nově umožňujeme cestujícím odbavit se také výhodnými jízdními doklady našich partnerských dopravců, v tomto zmiňovaném případě jízdenkami ÖBB,“ řekla mluvčí Českých drah Gabriela Novotná.

Výhodné ceny České dráhy dosahují tím, že rovnou nabízejí jízdenku Sparschiene ÖBB. „Cestující tímto způsobem dosáhnou na velmi zajímavé ceny jízdenek do spousty zajímavých destinací, například do Říma nebo Splitu,“ dodala Novotná. I když cenově může vyjít stejně nákup rakouské jízdenky u rakouského dopravce, výhodou nákupu přes ČD je levnější cena pro cestu z Česka a také skutečnost, že spojení je kompletně na jedné jízdence. To znamená i jednodušší cestu ke kompenzaci v případě zpoždění jednoho vlaku.

Tagy České dráhy Itálie ÖBB Sparschiene Top vlakem do zahraničí železniční jízdenky do zahraničí
99 komentářů