Práce pro Šumperk: Pars nova pro České dráhy opraví stovky trakčních motorů

Lokomotiva 162 ČD, Ústí nad Labem, zdroj: České dráhyLokomotiva 162 ČD, Ústí nad Labem, zdroj: České dráhy

Šumperská společnost Pars nova ze skupiny Škoda Transportation získala velkou zakázku od Českých drah, když zvítězila v tendru na opravy

Šumperská společnost Pars nova ze skupiny Škoda Transportation získala velkou zakázku od Českých drah, když zvítězila v tendru na opravy trakčních motorů elektrických lokomotiv řad 162, 163, 362 a 363. Hodnota rámcové smlouvy přesahuje 140 milionů.

Jde o jednu z největších zakázek drah na opravy motorů vůbec. „Celkově opravíme během následujících tří let zhruba tři sta trakčních motorů,“ uvedl v tiskové zprávě šéf Pars nova Aleš Měrka. Ve stejné zprávě firma dodala, že shání zaměstnance, především elektromechaniky a zámečníky.

Výsledek tendru potvrdil i mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. Podle něj systém funguje tak, že zaměstnanci Českých drah motor v depu z lokomotivy vymontují (vyvážou) a pošlou do Šumperka k opravě. Mezitím lokomotiva jezdí s náhradním motorem.

Pars nova zaměstnává 650 lidí. Proslavila se například dodávkou dvou stovek Regionov, v rámci skupiny Škoda dodává například podvozky pro InterPantery. Pars nova aktuálně modernizuje i motorové jednotky pro Arrivu.

Tagy České dráhy Pars nova trakční motory
49 komentářů