Práce na průtahu Pískem se prodlouží, stavbaři se budou muset příští rok vrátit

I/20 na průtahu Pískem. Pramen: ŘSDI/20 na průtahu Pískem. Pramen: ŘSD

Stav frekventované silnice se ukázal být horším, než předpokládala projektová dokumentace.

Jedna z největších letošních oprav na silnicích I. třídy, stomilionová rekonstrukce průtahu Pískem na I/20, se navzdory plánům přelije i do příštího roku. Práce probíhají od poloviny srpna a kompletně hotovy měly být do konce listopadu. Pro letošek je ale už Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) ukončilo, dělníci se vrátí na jaře.

Frekventovaný průtah je tak aktuálně znovu průjezdný bez větších omezení. „Kvůli zjištěným stavům, které projektová dokumentace nepředpokládala, došlo na stavbě ke komplikacím. Stav podkladních vrstev u některých sjezdů z hlavního tahu byl horší, než se původně předpokládalo. Oprava tak musela být v těchto úsecích provedena jinou technologií, a tím došlo ke zdržení,“ uvedl mluvčí ŘSD Adam Koloušek.

Vzhledem ke zhoršujícím se klimatickým podmínkám proto ŘSD rozhodlo o přerušení stavby a dokončení zbývajícího úseku opravy před sjezdem na Tábor v příštím roce. „Stavební práce v řešeném úseku budou znovu obnoveny začátkem příští stavební sezóny, tedy na jaře příštího roku. Úplně dokončeny by pak měly být během jednoho měsíce,“ doplnil Koloušek.

Skrze Písek proudí tranzit ve směrech Praha – České Budějovice i Plzeň – České Budějovice. Tranzit se zde navíc mísí s místní dopravou, neboť úsek propojuje i části Písku. Řidiči musejí počítat s tím, že na jaře se vrátí dopravní omezení.

Tagy I/20 Písek ŘSD
5 komentářů