Požár vlaku s hybridními auty na dva dny zastavil provoz na nizozemské trati

Následky požáru vlaku s hybridními auty. Foto: Prorail.nlNásledky požáru vlaku s hybridními auty. Foto: Prorail.nl

Pravděpodobnou příčinou byla stržená trolej.

Nezvyklou mimořádnou událost museli tento týden řešit nizozemští železničáři. Na trati mezi Bredou a Roosendaalem došlo ve středu k požáru nákladního vlaku naloženém hybridními osobními auty. Poškození trati bylo tak velké, že byl v úseku na dva dny zcela zastaven provoz.

O události informovala nizozemská média nebo správce infrastruktury ProRail. K požáru došlo u města Etten-Leur na jihu země. Příčiny požáru se ještě vyšetřují, důvodem byla pravděpodobně stržená trolej, kvůli které začala hořet naložená auta. Ta jsou kvůli baterii podstatně hořlavější než klasické vozy na spalovací motor.

Šlo o vlak z Rumunska naložený auty Ford ze závodu v Craiově. Jen vyprošťování vlaku trvalo přes 24 hodin, čtyři vagóny s celkem 48 hybridními vozy jsou zničeny. Následovala oprava trakčního vedení.

Požár nákladního vlaku v Nizozemsku. Foto: Brandweer Midden- en West-BrabantPožár nákladního vlaku v Nizozemsku. Foto: Brandweer Midden- en West-BrabantPožár nákladního vlaku v Nizozemsku. Foto: Brandweer Midden- en West-Brabant

Tagy hybridní auto Nizozemsko požár
38 komentářů