Potvrzeno. Stadler dodá PKP Intercity 12 Flirtů na dálkové trasy

Jednotka Stadler Flirt v provedení pro PKP Intercity. Foto: StadlerJednotka Stadler Flirt v provedení pro PKP Intercity. Foto: Stadler

Společnost Stadler Rail vyhrála definitivně zakázku na dodávku 12 elektrických jednotek pro polského státního dopravce PKP Intercity. Obě společnosti už

Společnost Stadler Rail vyhrála definitivně zakázku na dodávku 12 elektrických jednotek pro polského státního dopravce PKP Intercity. Obě společnosti už uzavřely smlouvu na dodávku, PKP tak dokončily tendr trvající od prosince 2017.

K podpisu smlouvy došlo v polském závodě Stadleru Siedlce, kde budou jednotky vyrábět. Za jednotky a patnáctiletou údržbu zaplatí PKP Intercity 1,015 miliardy zlotých, tedy zhruba šest miliard korun. Stadler v soutěži porazil polskou Pesu.

Osmivozové soupravy naváží na předchozí dodávky Flirtů předchozí generace, které skončily v roce 2015. Pojmou celkem 354 cestujících, z toho 294 ve druhé třídě. Kromě klimatizace budou mít cestující zásuvky na dobíjení, wi-fi připojení nebo zesilovač signálu GSM/LTE. Na palubě bude i bistro koutek. Jednotky budou vybaveny kamerovým systémem, umožní přepravu kol. Jednotky jsou přizpůsobeny pro přepravu tělesně handicapovaných, toalety budou vybaveny i přebalovacím pultem.

Vlaky budou určené pro jízdu do 160 kilometrů v hodině, budou vybaveny zabezpečovačem ETCS. První soupravy má PKP převzít do 18 měsíců po podpisu smlouvy.

PKP Intercity předběžně počítá, že je nasadí hlavně na trasy Štětín-Lublin, Štětín-Krakov a Krakov – Lublin.

Tagy PKP Intecity Stadler stadler flirt
7 komentářů