dpp

K Baltu jen na sedačkách. Sezónní rychlíky z Bohumína budou bez spacích vozů

Pobřeží Baltského moře v Sopotech. Foto: Suesun/Pixabay.comPobřeží Baltského moře v Sopotech. Foto: Suesun/Pixabay.com

Přímé vlaky vyjedou letos poprvé 22. června, jízdní doba bude delší.

Polský státní dopravce PKP Intercity kvůli nedostatku lehátkových a lůžkových vozů nabídne cestujícím provoz přímých vlaků mezi Bohumínem a polským poloostrovem Hel na pobřeží Baltského moře jen s vozy na sezení. Oproti loňskému roku navíc vlak pojede delší dobu.

Deníku Zdopravy.cz to potvrdila mluvčí PKP Intercity Anna Zakrzewska. „Rychlík Wydmy bude letos v provozu pouze s vozy se sedačkami,“ uvedla mluvčí.

V rezervačním systému Českých drah, přes který lze jízdenky rovněž koupit, se ještě objevují i lůžkové vozy, místa v nich ale nelze zakoupit.

Sezónní spoj vyjede letos poprvé 22. června, jízdenky lze koupit za méně než 800 Kč. Bez ubytovacích vozů bude i rychlík Pirat z Bohumína do Kolobřehu (Kolobrzeg).

Kvůli rekonstrukci uzlu Katovice dojde letos k prodloužení jízdních dob, vlak bude z Bohumína odjíždět již v 16:51, na konečné ve stanici Hel bude v 7:11. Loni vlak odjížděl v 19:14 a k Baltu dorazil v 7:37. Mírné prodloužení je i u rychlíku Pirat, který bude odjíždět z Bohumína ve 20:40.

Změna řazení k horšímu přichází v době, kdy se České dráhy rozhodly marketingově výrazněji podpořit cestování do Polska. S kampaní Polsko je IN chce upozornit na největší polské turistické taháky od historických památek přes přírodní krásy až po Baltské moře.

Tagy České dráhy noční vlaky PKP Intecity rychlík Wydmy železniční spojení k polskému Baltu
73 komentářů